marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Izjava za javnost o napačnih navedbah Telekoma Slovenije o višini cen zaključevanja klicev


01.06.2009
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je zavezana opozoriti slovensko javnost na napačne navedbe družbe Telekom Slovenije. APEK so obdolžili, da naj bi Telekom, kot operaterja s pomembno tržno močjo, silil v cene zaključevanja klicev, ki so 60 % nižje od evropskega povprečja.

Resnica je povsem nasprotna. Pred ukrepanjem Apeka je Telekom Slovenije za zaključevanje klicev v svojem omrežju sam izračunal do 60% višje cene od povprečnih cen za istovrstne storitve v Evropski uniji. Stroškovne kalkulacije Apeka, s katerimi je bil utemeljen postopek nadzora, so Telekomu Slovenije dostopne in bi mu zato morale biti tudi znane. Nedvomno bi v primeru neregulacije nepopravljivo škodo utrpeli konkurenti in potrošniki, ki bi za klice, zaključene v omrežjih Telekoma Slovenije, plačevali bistveno več kot njihovi evropski sodržavljani.

Danes imamo na trgu več pomembnih slovenskih operaterjev, ki uspešno gradijo in razvijajo lastna alternativna omrežja ter ponujajo storitve. Za take tržne razmere je tako kot v drugih državah članicah Evropske unije v največji meri zaslužen nacionalni regulator elektronskih komunikacij. Uspešnost doslednega izpolnjevanja regulatornega poslanstva APEK je v zadnjem 14. implementacijskem poročilu potrdila tudi Evropska komisija. Apek torej nikomur "ne žaga veje", temveč za vse igralce na trgu vzpostavlja konkurenčne razmere, ki so osnovni pogoj za nadaljnji razvoj novih, kakovostnih in cenovno dostopnih storitev za končne uporabnike. Miselnost, da je "potencial za razvoj" izključno Telekom Slovenije je tako preživeta, saj gre za enega od operaterjev in ne več edinega ponudnika na trgu, ki s svojim poslovanjem, tako kot ostali operaterji na trgu, nosi posledice povečanja oziroma zmanjšanja tržnih deležev, ki pa ne sodijo v regulatorno področje Apeka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki