marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Najzmogljivejši 3D grafični čip


13.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Toshiba so pred kratkim objavili novico o novem 3D grafičnem čipu, ki bo v mobilne igre prinesel do sedaj še nikoli viden realizem. Novi čip pod imenom "TC35711XBG" zmore prikazati 100 mega-mnogokotnikov na sekundo. Laično povedano: čip je zmogljivejši od trenutnih prenosnih igralnih konzol. Vzorci zmogljivosti čipa bodo na voljo oktobra.

Toshibin novi čip ima vgrajen popolnoma nov 3D grafični procesor, ki je v primerjavi s trenutnimi procesorji kar 38-krat bolj zmogljiv. Njegove napredne zmogljivosti odpirajo vrata k razvijanju še boljše programske opreme za mobilne telefone. Novi čip je združljiv tudi s programiranjem senčnikov in njihovih zmožnosti prikazovanja realističnega senčenja in odbojev.

Omenjeni čip pa poleg novega procesorja vključuje še drug procesor družbe Toshiba s kratico MeP (Media Embedded Processor). Slednji procesira zvok, WVGA LCD nadzornik za široke zaslone in prinaša pomembne komponente igralnih konzol na vsega skupaj en čip.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki