marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Najnovejši tablični računalniki Intel Education Tablet spreminjajo izobraževanje


27.01.2014
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Intel Corporation je predstavilo inovativne referenčne naprave, zasnovane za izobraževanje v sodobnem interaktivnem učnem okolju. Novi tablični računalniki Intel Education Tablet so del Intelovih rešitev za izobraževanje, med katerimi so naprave, programska oprema, vsebine, storitve in strokovno izobraževanje učiteljev, ki spreminjajo učenje in poučevanje ter prispevajo k večji uspešnosti učencev.

Nove naprave so enostavne za uporabo ter se ponašajo s trpežno zasnovo. Odporne so na padce z do 70 cm višine, vodo in prah ter so primerne za učenje kadarkoli in kjerkoli.

»Vsi vodilni zaposleni na področju izobraževanja si močno prizadevajo spodbujati uspešnost učencev in vseživljenjsko izobraževanje,« je dejal John Galvin, podpredsednik skupine za prodajo in trženje pri podjetju Intel ter glavni direktor programa World Ahead Program, s katerim Intel zagotavlja širši dostop do tehnologije. »V podjetju Intel verjamemo, da je s pravo tehnologijo mogoče spreminjati svet. Zato se osredotočamo na razvoj orodij, ki pritegnejo učence. To nas vodi v prihodnost, kjer bo ljudem na voljo znanje, ki ga potrebujejo za ustvarjanje priložnosti in rast.«

Tablični računalniki Intel Education Tablet uporabljajo operacijski sistem Android 4.2 in so zasnovani za otroke, kar pomeni, da imajo z gumo prevlečene robove naprave za bolj udobno uporabo, gumb za zagon, ki preprečuje nenameren vklop ali izklop naprave, ter pero, ki nudi pravo izkušnjo svinčnika. 10-palčni tablični računalniki, ki temeljijo na dvojedrnih procesorjih Intel Atom Z2520, imajo kamero na sprednji in zadnji strani naprave, imajo kot dodatno možnost na voljo povezave z omrežji 3G ter zagotavljajo povprečno 12-urno življenjsko dobo baterije, s čimer učencem omogočajo celodnevno učenje.

Procesorji Intel Atom Z2520 delujejo s frekvenco 1,2 GHz ter vključujejo podporo za tehnologijo večnitnosti Intel Hyper-Threading Technology, ki podpira štiri istočasne aplikacijske niti in še dodatno izboljšuje skupno učinkovitost jeder Atom. Integrirana platforma vključuje tudi grafični pospeševalec Intel Graphics Media Accelerator z grafičnim jedrom za bogato tridimenzionalno grafiko, realistične igre ter strojno pospešeno predvajanje in kodiranje video posnetkov v polni visoki ločljivosti 1080p s hitrostjo 30 slik na sekundo. Vse te možnosti so v učnem okolju 21. stoletja nadvse uporabne.

Novi tablični za izobraževanje v šolah vključujejo možnosti, kot sta povečevalna leča in sonda s toplotnim tipalom, ki jo je mogoče priključiti na napravo prek vhoda za mikrofon. Tako lahko učenci predmete spoznavajo na mikroskopski in makroskopski ravni ter merijo in analizirajo okoljske podatke. Nove možnosti učencem omogočajo, da znanstvene koncepte raziskujejo kjerkoli in ne samo v šolskih laboratorijih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki