marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Najbolj neumna aplikacija vse časov?


26.06.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Že uporabljate na vašem iPhonu aplikacijo "Yo", ki je bila izdelana le v osmih urah in so jo v App Storu sprva zavrnili zaradi nedokončanosti? A dokončana je bila in ustvarjalec najbrž srka šampanjec kje na kakšnem vročem otoku.

"Yo" je preprosta aplikacija z eno samo nalogo. Pošiljanje sporočila z besedico "Yo". Res je. Aplikacija samo prebere vaš imenik, doda barvita ozadja imenom in pošlje besedico "Yo from Janez". To je to. Zadeva je vse bolj popularna, stane en ameriški dolar, do sedaj pa je bilo poslanih že več kot štiri miljonove "Yo"-jev s strani 50.000 uporabnikov.

Kako je sploh prišlo do tega? Razvijalec Or Arbel je s strani svojega bivšega šefa prejel investicijo v znesku miljon dolarjev, saj je potreboval aplikacijo za obveščanje njegove asistentke, da si želi z njo govoriti.

Eden izmed bolj zabavnih komentarjev kritikov je bil: "Yo je neumnost. Neumen koncept, neumna namembnost, neumna aplikacija. Kako se je sploh obnesla mi nikoli ne bo jasno. Naši pametni mobilniki zmorejo toliko uporabnih in zanimivih reči, a vedno se najde neumno sranje, kot je to. Brez besed sem. Yo je jok iz obupa, ne s strani uporabnika in ne s strani razvijalca. Je rjovenje v temi in obenem prošnja, da nas nekdo, kdorkoli reši takih neumnosti."

Ni še jasno, kakšne nadgranje bo "Yo" prejel v naslednjih različicah, drugih načinov sporočil sigurno ne bo, je zatrdil Arbel. Se pa dogovarja s proizvajalci mobilnih naprav za integracijo, saj bi tako lahko le-ti z Yo sporočili promovirali svoje izdelke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki