marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Qualcomm najavil Snapdragon 7+ Gen 3


04.04.2024
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm je najavil svoj najnovejši čipovski nabor, Snapdragon 7+ Gen 3. Platforma je evolucija Snapdragona 7 Gen 3, ki si z vodilno serijo 8 deli eno glavno jedro Cortex-X4 za procesor in zmožnosti umetne inteligence na napravi.

Novi čip v primerjavi s predhodnikom obljublja za 15 % boljši procesor in za 45 % boljši grafični procesor Adreno ter za 5 % manjšo porabo energije. To je prvi čip iz serije Snapdragon 7, ki ima na napravi zmogljivosti generativne umetne inteligence. Podpira širok nabor LLM (veliki jezikovni model) in LVM (veliki vidni model), kot so Baichuan-7B, Llama 2, Gemini Nano in Zhipu ChatGLM.

Funkcije umetne inteligence naj bi prinesle boljše virtualne pomočnike in z neverjetno učinkovitostjo ustvarjale še nikoli videne vsebine. Zabava bi morala biti dostopna povsod z večjezičnim prevajanjem in prepisovanjem.

Snapdragon 7+ Gen 3 je izdelan na podlagi 4 nm procesne tehnologije, glavno jedro procesorja Cortex-X4 pa ima takt 2,8 GHz. Na voljo so tudi 4 zmogljiva jedra (verjetno A720) s taktom 2,6 GHz in 3 enote za učinkovitost (Cortex-A520) s taktom 1,9 GHz.

Modem je Snapdragon X63 5G s sistemom za mobilno povezovanje FastConnect 7800 in 3GPP Release 17 5G. Spust prek NR je do 4,2 Gb/s, telefoni s čipom pa bodo lahko delovali na vseh starejših celičnih standardih.

Podpora za zaslone sega do 4K @ 60 Hz in QHD+ @ 120 Hz, s podporo za spremenljivo frekvenco osveževanja od 240 Hz do 1 Hz. Pomnilnik podpira do 24 GB LPDDR5X RAM in pomnilnik UFS 4.0.

Prva podjetja, ki bodo uporabljala Snapdragon 7+ Gen 3, bodo OnePlus, Realme in Sharp.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki