marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Starševski nadzor pri SMS sporočilih


24.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Avalanche Mobile so predstavili novo programsko platformo, ki omogoča staršem vpogled v otrokova SMS sporočila. Platforma podpira tudi blokiranje sumljivih SMS sporočil ter začasno suspendiranje SMS funkcije na mobilniku, recimo med šolskimi urami ali pa med učenjem.

Sistem tudi dovoljuje pošiljanje lastnih (ali vaših ali od ostalih članov družine) pomembnih sporočil med suspenzom mobilnika vašega otroka.

Programska oprema, znana pod imenom IMF Control, je vgrajena transparentno na drugi plasti obstoječega SS7 omrežja in je zmožna spremljati vsa SMS sporočila od lokalnih do tujih omrežij. Vgrajene so tudi funkcije kot so bela lista, črna lista in opozorilo po ključni besedi. SMS odložitev pa lahko zadrži sporočila (ki so kasneje dostavljena) med šolskimi ali študijskimi uricami, kot to določijo starši.

Direktor družbe Avalanche Mobile, Mark Shiels: "Sam sem bil kot starš v mnogih težavnih položajih pri uporabi mobilnikov naših otrok. IMF Control dobesedno ponuja nadzor, tako da lahko jaz in drugi starši uspešno in preprosto pazimo in nadzorujemo naše otroke in s tem omogočamo varno uporabo tekstovnih sporočil. Obenem pa lahko operaterji naredijo dobro uslugo staršem in s tem pridobijo nove naročnike preko sekundarne SIM kartice za otroško uporabo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki