marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Načrt prihajajočih naborov čipov razkriva nove produkte Mediateka in Qualcomma


22.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Raziskava, ki jo je izvedla investicijska banka, nam je predstavila načrt prihajajočih naborov čipov Qualcomma in MediaTeka, ter hrati nekaj zanimivih podrobnosti. Ena izmed nih je ta, da bosta novi Snapdragon 875 in 735 predstavljena v 5 nm tehnologiji.

Glede na navedbe na kitajskem Weibu naj bi Qualcomm naslednika svojega Snapdragona 865 predstavil v prvem četrtletju prihodnjega leta, imenoval pa se bo Snapdragon 875G. Osnovan bo na Samsungovem procesu 5 n EUV, čeprav so prvotne govorice še vedno omenjale silicij podjetja TSMC.

Qualcomm naj bi uvedel tudi novost v srednjem razredu in sicer model Snapdragon 735G, ki temelji na istem 5 nm procesu EUV. V enakem obdobju naj bi na trg vstopil tudi osnovni Snapdragon 435G.

Tudi konkurent MediaTek ima v načrtu nekaj novosti. Letos bomo v tretjem četrtletju videli Dimensity 600, ki temelji na 7 nm postopku. Bolj zanimivo je, da je Dimensity 400 pričakovan okoli preloma letošnjega leta. Naveden je kot 6 nm čipset, vendar ugibamo, da to pomeni, da bo združil 7 nm in 5 nm elemente.

Končno pa bo na tržišču MediaTek v drugem četrtletju 2021 predstavil tudi zmogljivi 5 nm čipset, ki bo podpiral 5G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki