marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Načrt prihajajočih naborov čipov razkriva nove produkte Mediateka in Qualcomma


22.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Raziskava, ki jo je izvedla investicijska banka, nam je predstavila načrt prihajajočih naborov čipov Qualcomma in MediaTeka, ter hrati nekaj zanimivih podrobnosti. Ena izmed nih je ta, da bosta novi Snapdragon 875 in 735 predstavljena v 5 nm tehnologiji.

Glede na navedbe na kitajskem Weibu naj bi Qualcomm naslednika svojega Snapdragona 865 predstavil v prvem četrtletju prihodnjega leta, imenoval pa se bo Snapdragon 875G. Osnovan bo na Samsungovem procesu 5 n EUV, čeprav so prvotne govorice še vedno omenjale silicij podjetja TSMC.

Qualcomm naj bi uvedel tudi novost v srednjem razredu in sicer model Snapdragon 735G, ki temelji na istem 5 nm procesu EUV. V enakem obdobju naj bi na trg vstopil tudi osnovni Snapdragon 435G.

Tudi konkurent MediaTek ima v načrtu nekaj novosti. Letos bomo v tretjem četrtletju videli Dimensity 600, ki temelji na 7 nm postopku. Bolj zanimivo je, da je Dimensity 400 pričakovan okoli preloma letošnjega leta. Naveden je kot 6 nm čipset, vendar ugibamo, da to pomeni, da bo združil 7 nm in 5 nm elemente.

Končno pa bo na tržišču MediaTek v drugem četrtletju 2021 predstavil tudi zmogljivi 5 nm čipset, ki bo podpiral 5G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki