marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

Na voljo je Windows 8.1


17.10.2013
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je objavil globalno dostopnost Windows 8.1, posodobitev operacijskega sistema Windows 8 s številnimi novimi funkcijami in izboljšavami. Brezplačna posodobitev je prek Trgovine Windows že na voljo uporabnikom naprav Windows 8 na več kot 230 trgih in v 37 jezikih, vključno s slovenščino.

Windows 8.1 bo v maloprodaji na novih napravah in v programskih paketih na voljo jutri, 18. oktobra. Windows 8.1 predstavlja nov korak v viziji sistemov Windows za izjemno osebno računalništvo in nov dokaz Microsoftove zavezanosti hitremu in odzivnemu razvoju. Odpira vrata za številne nove inovativne naprave za domača in poslovna okolja, od priročnih in izredno mobilnih tablic do prenosnih računalnikov, naprav »vse-v-enem« in specializiranih industrijskih naprav za najvišjo storilnost. Mnoge nove naprave bodo podpirale upravljanje z dotikom in v različnih cenovnih razredih ponudile izboljšano procesorsko zmogljivost in trajanje baterije ter privlačno oblikovanje.

Tina Gorenc Makovec, vodja marketinga in poslovanja za regijo Adriatik:
»Z Windows 8 smo stopili v obdobje računalništva, ki ga zaznamujejo mobilne naprave z zasloni na dotik. Windows 8.1 je nov korak k uresničevanju te naše vizije, saj dodaja nove funkcije in izboljšave na številnih pomembnih področjih, kot so iskanje, vgrajene aplikacije, Trgovina Windows in integracija z oblakom. Slike, glasba in dokumenti so nam z Windows 8.1 dostopni vedno in povsod ter s katerekoli naprave. S tem, ko si lahko vsako napravo povsem prilagodimo svojemu okusu, potrebam in željam pa hkrati nudi tudi najbolj osebno računalniško izkušnjo doslej.«

Nove funkcije in izboljšave

Windows 8.1 nudi številne novosti in izboljšave, kot so:

• Najbolj osebna izkušnja računalništva. Izboljšan in še bolj prilagodljiv začetni zaslon nudi ploščice različnih velikosti ter še bogatejši nabor ozadij in barv, s katerimi bo prav vsaka naprava Windows edinstvena in osebna. Uporabniki bodo prav tako lahko izbrali začetek svoje izkušnje Windows – z začetnim zaslonom ali pa neposredno v poznanem namizju Windows, ob tem pa bodo vse njihove naprave ostale sinhronizirane s pomočjo Microsoftovega računa.
• Bolj domača izkušnja s preprostejšo navigacijo. Windows 8.1 vrača gumb Start, legendarni del izkušnje Windows. Posodobljen pogled na aplikacije lahko uporabnikom prikaže vse njihove aplikacije, klike in namige, hkrati pa jim je na voljo tudi aplikacija Help + Tips za hiter začetek dela.
• Izboljšano iskanje. Novi Bing Smart Search nudi najbolj preprosto iskanje na napravi ali v spletu prek čudovitega in poenotenega pogleda, ki je zasnovan za dotik. S preprostim potegom prsta ali tipkanjem v začetnem zaslonu lahko uporabnik z iskanjem Bing Smart Search najde dokumente na računalniku, foto album v storitvi Skydrive in priljubljeno aplikacijo ali spletno stran.
• Obsežna ponudba aplikacij in storitev že ob prvem zagonu. Windows 8.1 nudi najbolj celovito izkušnjo računalništva že ob prvem zagonu. Na začetnem zaslonu je uporabnikom takoj na voljo obsežen nabor aplikacij in storitev, ki jim omogočajo, da hitro in preprosto opravijo opravila, kot so klepetanje prek Skypa, pošiljanje e-pošte v aplikaciji Pošta ali iskanje novih receptov v aplikaciji Bing hrana & pijača. Windows 8.1 prav tako prinaša nov spletni brskalnik Internet Explorer 11, ki je hiter, odziven in odličen pri upravljanju z dotikom. Internet Explorer 11 odlikujejo izboljšano upravljanje z dotikom, še hitrejše delovanje in sinhronizacija zgodovine, priljubljenih spletnih strani in nastavitev med vsemi napravami Windows 8.1. Windows 8.1 prav tako privzeto podpira 3D-tiskanje, saj je vgrajena podpora za 3D-tiskalnike, aplikacije pa lahko brez težav razumejo 3D-formate in tiskajo 3D-opravila.
• Najboljša večopravilnost in storilnost. Z Windows 8.1 lahko uporabnik uporablja štiri aplikacije drugo ob drugi, prav tako so mu na voljo tudi prilagodljivo spreminjanje velikosti okna za vsako aplikacijo na zaslonu, možnost, da ena aplikacija zažene drugo, in izboljšana podpora za več monitorjev.
• Temeljita integracija z oblakom prek storitve SkyDrive. Windows 8.1 olajša delo od kjer koli, saj so uporabnikom datoteke na voljo na vseh napravah in lokacijah. S storitvijo SkyDrive lahko ustvarijo, urejajo in izmenjujejo datoteke kjer koli, kadar koli in na vseh napravah.
• Čudovita Trgovina Windows. Nov videz Trgovine Windows izboljšuje prikaz odličnih aplikacij in uporabnikom olajša iskanje tistih, ki si jih želijo. Sveža postavitev in nove kategorije poenostavijo spremljanje najbolj priljubljenih novih aplikacij, personalizirana priporočila pa uporabljajo napreden Bingov sistem za priporočila in pomembnost. Z Windows 8.1 se aplikacije posodabljajo samodejno, s čimer je uporabnikom v vsakem trenutku na voljo najboljša različica.

Slovenske aplikacije
Trgovina Windows uporabnikom naprav Windows 8.1 nudi tudi bogato ponudbo novih in prenovljenih aplikacij, kot so Evernote, Facebook, Adobe PhotoShop Express in eBay, vse pestrejša pa je tudi ponudba aplikacij slovenskih razvijalcev. Med njimi je tudi podjetje Semantika, ki je med drugim razvilo zabavne in poučne aplikacije za vso družino, kot so Daily Puzzle, Daily Colorbook in Daily Memory, ter vodnik po muzejih s celega sveta Museums. »Windows 8.1 za nas kot razvijalca prinaša več prednosti, s katerimi je razvoj aplikacij hitrejši in elegantnejši,« je povedala Nina Zagoranski, direktorica podjetja Semantika. »Še pomembnejše v tokratni posodobitvi pa se nam zdijo novosti, ki so jih deležni končni uporabniki. Tem je s preglednejšim prikazom aplikacij, samodejnim posodabljanjem aplikacij in bogatimi možnostmi za personalizacijo na voljo resnično prijazna uporabniška izkušnja.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki