marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Na voljo Android 5.0.1


05.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Googlova zadnja različica Lollipop 5.0 se še ni dobro ohladila, pa je že prišla posodobitev imenovana 5.0.1.

Lastniki naprav Nexus 7 (2013) Wi-Fi, Nexus 9 ali Nexus 10 si lahko ročno posodobitev pretočite z linka:Klik, za druge naprave je na voljo v obliki izvorne kode: Klik. Vseeno pa je za učakane uporabnike bolje počakati na uradno različico s proizvajalčeve strani.

Različica 5.0.1 sicer ne prinaša velikih sprememb, čeprav je bilo nekaj črnila prelitega o podpori Googlovih pametnih ur, vendar ni še popolnoma jasno ali je kaj na tem. Je pa popravljen občasni hrošč tovarniškega resetiranja.

Hitre posodobitve pa dan danes niso nič posebnega tudi pri konkurenci. Pri Applu so recimo precej hitro izdali različici 8.1 in 8.1.1.

Človek se včasih vpraša, kako si pol leta po vseh predstavitvah operacijskih sistemov in številnimi javnimi razvijalskimi računi programski inženirji in razvojniki sploh zaslužijo bogata plačila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki