marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Na vidiku Nokia 311, nov mobilnik serije 40


23.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Kot kaže Nokia še ne bo opustila svoje mobilne podlage Symbian S40, kajti na spletu so se pojavile slike novega modela, s prav tako "posodobljenim" vmesnikom. Tako imenovano Nokio 311 naj bi poganjal najbolj uporabljen OS na svetu, kateri je prisoten že pri stotine miljonih Nokiinih nizkocenovnih telefonih. Očitno se Pri Nokii ne bodo oklepali le platforme Windows phone.

Pricurljanim fotografijam so dodana tudi preprosta navodila za uporabo tega novega vmesnika S40, ki je optimiziran uporabi na dotik. V preprostih navodilih je prikazan vmesnik podoben Nokii N9 in njenimi gestami premikanja po zaslonih. Po slikah je vidno tudi to, da ima Nokia 311 vgrajeno večtočkovno dotikanje (multitouch) in polje za obvestila, kot smo ga vajeni pri Androidu.

Nokia 311 bo verjetno dostopna po nizki ceni, imela pa naj bi 3,2 megatočkovno kamero. Če bo 311 želela zvabiti kupce na svojo stran in konkurirati ostalim dobro znanim OS-om, bo morala imeti zelo nizko prodajno ceno.

Slike povzete po strani mynokiablog.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki