marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Storitve SMS so na Portugalskem zelo zanesljive


28.10.2005
Objavil: Mitja Zupančič

SMS-storitve treh portugalskih operaterjev, TMN, Vodafone in Optimus, imajo zelo dobre zmogljivosti, po kvalitetnih raziskavah firme ICP – ANACOM.

Od 51.538 poizkusov poslanih testnih SMS sporočil je bilo več kot 99,9 odstotkov uspešnih in več kot 99,7 odstotkov je bilo dostavljenih na cilj brez napak in v roku časovnih mednarodnih omejitev, ki so nekje do 175 sekund.

Povprečni čas dostave kratkega sporočila je 12 sekund, zelo pomembno pa je tudi, da je bilo več kot 99 odstotkov sporočil dostavljenih v času pod 20 sekundami.

Študije informacijske firme ANACOM kažejo, da pokazatelji dosegljivosti, dostavnih časov in povprečnih dostav niso dosti drugačni med delavniki in med vikendi. Velikih sprememb tudi ni med različnimi urami dneva.

Največji uspeh žanejo pri operaterju Vodafone s 100 %, sledi jim TMN z 99,99 % in na koncu še Optimus s 99,83 % dosegljivosti.

Kar se tiče dostavnega časa SMS, je bilo 99,87 % sporočil, poslanih iz omrežja Vodafone, dostavljenih brez napak in v času predpisov, kar je do nekje 175 sekund, ki ga definira ETSI (inštitut evropskih telekomunikacijskih standardov). Razmerje pri TMN je 99,80 % in nekje 99,53 % pri operaterju Optimus.

To je tudi prva kvalitetnejša raziskava, ki so jo izvedli med mobilnimi operaterji v enakem omrežju. Meritve so bile opravljene med 30. majem in in 6. junijem v Lizboni in Portu s poslanimi 51.538 sporočili.

Med ocenjevanjem kvalitetnih storitev sporočil SMS so bile ocenjene naslednje stvari: dostopnost, dostavni čas, dostavno razmerje in razlike časaov med temi pokazatelji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki