marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Na NTK letos novost - NTK Poslovno srečanje


07.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoftova NT konferenca, ki bo potekala med 18. in 20. majem v Portorožu, je pred vrati. Novost in nadgradnja letošnjega programa konference je poslovni del – NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, v sredo, 20. maja. Namen dogodka je skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva poiskati odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »V Microsoftu pričakujemo, da bo NTK Poslovno srečanje jasno pokazalo, da se kazalniki slovenske uspešnosti in konkurenčnosti lahko popravijo, če bo partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem trdno, tehnologija pa gonilna sila razvoja in napredka. Kot dokaz, da je to mogoče tudi v času gospodarske krize, so uspešne zgodbe poslovne preobrazbe v domačih podjetjih in javni upravi.«

Po krizi je na vrsti dolgo okrevanje
Negativni trendi v gospodarskih in družbenih razmerah so se po ugotovitvah Umarja po nekaj letih ustavili, opazne so pozitivne spremembe tudi na trgu dela. Vendar najnovejše poročilo poudarja, da je Slovenija med krizo utrpela nadpovprečno škodo, v primerjavi z drugimi članicami EU. Brez poseganja v strukturo slovenskega gospodarstva bomo za izgubljeno desetletje porabili še dodatno desetletje, da se Slovenija vrne v stanje pred krizo, opozarja Umar.
Dejstvo je, da je Slovenija na 70. mestu po indeksu globalne konkurenčnosti (GCI, Svetovni gospodarski forum (WEF)), 8 mest nižje, kot pred letom dni. Državam, ki zasedajo najvišja mesta, je po ugotovitvah WEF-a skupno eno: spodbujanje in izraba obstoječih talentov ter investicij, ki krepijo inovacije.

Zgodbe o uspehu
Slovenija ima potencial razvoja največjih talentov in prodiranja v sam svetovni vrh na vseh področjih udejstvovanja, o čemer pričajo neverjetni uspehi naših športnikov, na čelu z najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze. Skupaj z najmanjšim zmagovalnim samostojnim moštvom v svetovnem pokalu, vendar pravo inštitucijo v poslovnem smislu, Team to aMaze, bo gostja NTK Poslovnega srečanja.

Na dogodku bodo sodelovali uspešni podjetniki in posamezniki, ki bodo z nami delili svoje uspešne zgodbe. Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB bo predstavila učinke celovite preobrazbe banke. Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Jurij Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo, bosta spregovorila o spremembah, ki jih je prinesla informacijska družba v njuna resorja. Dr. Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies, vsak od njiju zgodbo o uspehu majhnega nišnega podjetja na globalnem trgu. Kot nosilec osrednjega predavanja na temo evropske konkurenčnosti bo z nami mlajši partner v svetovalnem podjetju A.T. Kearney, Domen Zadravec, pridružil pa se nam bo tudi častni gost, predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Konkurenčnost in mednarodna uveljavitev
Osrednji del srečanja bo okrogla miza, na kateri bo v središču vprašanje o tem, kaj lahko podjetniku ali gospodarstveniku pomaga k dvigu konkurenčnosti in k mednarodni uveljavitvi. Te odgovore bo gostitelj srečanja Jaka Repanšek, MBA, ustanovitelj svetovalne družbe RePublis, iskal skupaj z dr. Danico Purg, direktorico in dekanjo IEDC - Poslovne šole Bled, Markom Fillijem, generalnim direktorjem RTV Slovenija, Jankom Medjo, predsednikom uprave NLB, Matejem Potokarjem, predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, Aleksandrom Zalaznikom, predsednikom Združenja Manager ter Robertom Trnovcem, generalnim direktorjem Microsofta Slovenija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki