marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Na natečaju Nokia App Forum Slovenija zmagala aplikacija Mommie's Helper


05.03.2011
Objavil: Dare Gliha

Na dogodku Mobile Monday Slovenija v Kiberpipi je Nokia zmagovalcu natečaja Nokia App Forum Slovenija podelila glavno nagrado v vrednosti deset tisoč evrov. Zmagovalec natečaja je Domen Konda z aplikacijo Mommie’s Helper za pomoč nosečnicam in mladim staršem. Nokia želi z natečajem Nokia App Forum Slovenija vzpostaviti stimulativno okolje za lokalno razvijalsko skupnost in spodbujati razvoj inovativnih prispevkov v mobilnem ekosistemu.

»Projekt Nokia App Forum Slovenija temelji na prenosu znanja in izkušenj domačih in tujih strokovnjakov s področja razvoja mobilnih aplikacij lokalni razvijalski skupnosti. Sodelujoči razvijalci ves čas razvoja svoje aplikacije nasvete in močno podporo Foruma Nokia tako dobivajo hitro in iz prve roke. S tem želi Nokia slovenskim razvijalcem pomagati, da svoje zamisli za aplikacije – in teh resnično ne manjka – čim bolj učinkovito razvijejo v dejanske aplikacije ter jih objavijo v Ovi Trgovini. Uspešnost aplikacije Mommie's Helper je dokaz, da delamo v pravi smeri. Razvijalcem bomo tudi v prihodnje nudili močno lokalno podporo, jih motivirali za razvijanje aplikacij za operacijska sistema Symbian in S40 ter spodbujali k razvijanju aplikacij za naprave Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone. Naš cilj je, da kakovostno podporo zagotavljamo tudi lokalnim ekosistemom,« je ob podelitvi nagrade zmagovalcu natečaja dejala Iva Carić, vodja marketinga za jadransko regijo pri Nokii.

Zmagovalec natečaja Nokia App Forum Slovenija Domen Konda se je na natečaj prijavil, ker je želel pomagati noseči ženi z aplikacijo po njenih željah: »Navdih za izdelavo aplikacije Mommie's Helper je bila ženina nosečnost in pričakovanje sinovega rojstva. Natečaj me je le še dodatno motiviral in mi hkrati pomagal pri prvem programiranju za mobilne telefone. Prejeto nagrado bom privarčeval za financiranje sinovega študija. Z izkušnjami, ki sem jih pridobil na natečaju, pa sem našel veselje do mobilnega programiranja in ideje za druge aplikacije za vsakodnevno uporabo. Naslednji korak bo tako udeležba na natečaju M:Windows Phone 7 in programiranje s tehnologijo Silverlight. Zelo me veseli, da bodo v prihodnje tudi te aplikacije delovale na telefonih Nokia.«

Aplikacija Mommie's Helper nosečnicam in novopečenim mamicam pomaga slediti vsem pomembnim podrobnostim pri razvoju otroka. Že v času nosečnosti si lahko na telefonu beležijo otrokove premike, popadke in druge posebnosti, s katerimi lažje ocenijo, kdaj bo porod, in se nanj bolje pripravijo. Po porodu lahko mlade mamice z aplikacijo beležijo in načrtujejo prehranjevanje svojega dojenčka, ocenijo, kdaj bo treba zamenjati pleničko, in glede na otrokove predhodne navade predvidijo, kdaj si bodo lahko naslednjič vzele čas za počitek. Trenutno je aplikacija dostopna v slovenskem, hrvaškem, angleškem in nemškem jeziku, v prihodnjih mesecih pa jo bo avtor v sodelovanju z uporabniki postopoma ponudil še v nekaterih drugih jezikih.

Poleg zmagovalne aplikacije sta bili v okviru natečaja Nokia App Forum Slovenija razviti še aplikaciji Bonacarte in Prevoz.org. Bonacarte omogoča preprosto pregledovanje ponudbe lokalov s študentsko prehrano v bližini trenutne lokacije uporabnika, aplikacija Prevoz.org pa je namenjena iskanju prevozov po Sloveniji in sosednjih državah na spletnem portalu Prevoz.org. Uporabniki lahko vse tri aplikacije na svoje mobilne naprave Nokia naložijo v Ovi Trgovini.

O zmagovalcu natečaja Nokia App Forum Slovenija so odločali Nokiini uporabniki. Zmagala je namreč tista aplikacija, ki je do zaključka natečaja 31. januarja 2011 zabeležila največ prenosov iz Ovi Trgovine. Zmagovalno aplikacijo Mommie's Helper je na svoje mobilne telefone Nokia v času trajanja natečaja preneslo več kot dva tisoč uporabnikov iz več kot 90 držav.

Več informacij o projektu najdete na spletnem naslovu http://slovenija.nokiaappforum.com/.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki