marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Na Kitajskem raste prodaja Xiaomi naprav


03.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je po novem zopet vodilni v prodaji mobilnikov na Kitajskem, ki je pravzaprav največji trg na svetu. Xiaomi je v aprilu dosegel kar 26 % tržni delež. Raziskavo je opravilo lokalno raziskovalno podjetje, izsledke pa je predstavil predsednik Xiaomija, Lei Jun.

Na drugo mesto se je povzpel pri proizvajalec Honor, ki je dosegel 15,7 % tržni delež (skupaj z lastnikom Huaweijem so dosegli 23,7 %), tretje mesto pripada novincu na trgu mobilnih telefonov LeEcu (delujejo malo več kot leto dni) z 10,5 %.

Apple je dosegel 8,2 % tržni delež, Meizu 7%, 360 4,5 %, Samsung pa presenetljivo le 3,2 %. Vsi ostali prisotni proizvajalci so dosegli 17,1 % tržni delež.

Čeprav je dosežek Xiaomija precej dober, pa si velja zapomniti, da gre pri teh številkah za zgolj eno mesečno prodajo, tako da se lahko stvari kaj hitro obrnejo v drugo smer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki