marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Na Kitajskem predstavljena serija Xiaomi 12S, plod sodelovanja Xiaomija in Leice


09.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je uradno predstavil svojo novo serijo Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico. Ta izjemna serija izdelkov za upodabljanje je prvi vrhunec strateškega partnerstva na področju slikovne tehnologije med Xiaomijem in Leico.

Celotna serija vključuje različne sisteme za upodabljanje, ki sta jih skupaj razvila Xiaomi in Leica. Le-ti tako vsebujejo leče Leica Summicron in podpirajo slikovne profile Leica, vsi pa so namenjeni opolnomočenju posameznih ustvarjalcev, da lahko slednji izrazijo svojo ustvarjalnost, hkrati pa ohranjajo pristen slog Leicinih posnetkov.

Avtentični posnetki in slikovni profili Leica
V novi dobi mobilne fotografije sta Xiaomi in Leica skupaj ustvarila nov standard za fotografijo s pametnimi telefoni. Serija Xiaomi 12S, ki združuje poglobljeno razumevanje optike, obdelave slik, kakovosti slik in Xiaomijevih bogatih izkušenj pri fotografiranju s pametnimi telefoni, je bila izdelana v sodelovanju z Leico, nudi izjemno kakovost slike pametnega telefona ter barve, ki odražajo značilni »look and feel« družbe Leica.

Xiaomi in Leica sta skupaj razvila sofisticirane optične leče, da bi tehnologijo upodabljanja potisnila do novih meja. Kot vrhunski model Xiaomi 12S Ultra izkorišča izjemne zmogljivosti optične zasnove Leica v svojem sistemu leč in hkrati spoštuje stroge standarde testiranja optične kakovosti ter odraža Xiaomijevo strokovno znanje pri miniaturizaciji komponent, s čimer zagotavlja ultra visoko ločljivost, ultra visoko svetlobno občutljivost, zmanjšano disperzijo in nižji svetlobni signal.

Primarna kamera v Xiaomi 12S Ultra uporablja asferično lečo 8P za odpravo pogostih težav pri fotografiranju, kot so bleščanje, zameglitev in kromatična aberacija, modul kamere Xiaomi 12S Ultra ima tudi premaz za leče proti bleščanju, premaz s črnilom na robovih leč, ciklični olefin kopolimerni material in infrardeči svetlobni filter s tehnologijo »spin coating«. Te funkcije skupaj nudijo jasnejšo splošno sliko, ki je dosledna v celotnem objektivu.

Poleg napredne optične zasnove serija Xiaomi 12S, izdelana v sodelovanju z Leico, uporablja tudi slikovne profile Leica, ki odražajo stoletno slikovno estetiko Leice in reproducirajo njen ton ter estetiko s pomočjo najsodobnejših algoritmov. Za končnega uporabnika to pomeni dostop do dveh fotografskih slogov, »Leica Authentic Look« in »Leica Vibrant Look«, oba pa nudita večjo ustvarjalno svobodo fotografa.

Serija Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, v pametni telefon vnaša pristen »Leica Image Look«.

Profesionalna širokokotna kamera z izjemno velikim 1-palčnim tipalom
Xiaomi 12S Ultra je opremljen z 1-palčnim tipalom Sony's IMX989, ki uporablja niz slikovnih pik Quad-Bayer z velikostmi posameznih slikovnih pik do 1,6 μm. Po združevanju slikovnih pik ta doseže 3,2 μm, kar zmanjša šum, razširi dinamični razpon, poveča zajeto svetlobo in omogoči na splošno boljše slike v slabih svetlobnih pogojih. To predstavlja precedens v kamerah pametnih telefonov in se približuje tradicionalnim kameram v smislu specifikacij strojne opreme.

Xiaomi 12S Ultra je prva naprava Android, ki podpira snemanje in predvajanje videa Dolby Vision HDR. Dolby Vision izboljša videoposnetke z živimi barvami, ostrejšim kontrastnim razmerjem in bogatejšimi podrobnostmi, kar zagotavlja živahno in prefinjeno kakovost slike.

Xiaomi 12S Ultra uporablja HyperOIS za izjemno stabilno delovanje, ta namreč omogoča stalno kompenzacijo gibanja med snemanjem videa. HyperOIS uporablja vrzel med dvema okvirjema za pogon motorja OIS v prvotni položaj, kar omogoča vsakemu okvirju poln in učinkovit obseg stabilizacije.

Xiaomi 12S in Xiaomi 12S Pro imata Sony's IMX707 kot primarno tipalo, ki vključuje tako veliko velikost tipala kot velike slikovne pike, pri 1/1,28 palca in 2,44 μm po združevanju slikovnih pik. S podporo Xiaomi AI Image Solution in Xiaomi ProFocus ta tipala omogočajo hiter zagon, posamično zajemanje in neprekinjeno zajemanje slike. Naprave podpirajo vodilni način ultra hitrega zaporednega fotografiranja s 30 sličicami na sekundo in izjemne zmogljivosti fotografiranja pri šibki svetlobi. Poleg tega v svoje fotoaparate implementirajo tudi t. i. All-scene zajem slike, kar olajša zajemanje odločilnega trenutka.

Serija Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, je bila zasnovana tako, da je v postprodukciji bolj prijazna do fotografa. Celotna serija podpira 10-bitni format RAW, ki ga je kalibriral Adobe Labs, z metapodatki za korekcijo barv, vdelanimi v datoteke. Ko uporabljate Adobe Lightroom za odpiranje fotografij, posnetih s serijo Xiaomi 12S, programska oprema Adobe Camera RAW samodejno optimizira fotografije na podlagi metapodatkov, kar profesionalnim fotografom nudi dobro izhodišče za nadaljnjo obdelavo.

En pametni telefon, dva čipa Xiaomi Surge
Xiaomi 12S Ultra, izdelan v sodelovanju z Leico, je prvi paradni konj, opremljen z dvema lastniškima čipoma Xiaomi Surge, z naborom čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1 in naborom čipov za upravljanje baterije Xiaomi Surge G1. Slednji omogoča velike izboljšave pri upravljanju baterije in pri splošni uporabniški izkušnji.

Xiaomi 12S Ultra podpira 67 W žično hitro polnjenje, 50 W brezžično hitro polnjenje in 10 W obratno brezžično polnjenje. Jedro sistema Xiaomi Surge Battery Management System sta enocelična silicijevo-kisikova anodna baterija s 4860 mAh in nabor čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1, ki prav tako podpira do 16 A izhodni tok s 96,8-odstotno učinkovitostjo pretvorbe. Poleg tega nabor čipov za upravljanje baterije Xiaomi Surge G1 nudi množico lastno razvitih algoritmov za upravljanje baterije, da zaščitijo delovno varnost baterije in spremljajo obremenitev praznjenja za natančno napovedovanje razpoložljive življenjske dobe baterije same naprave. Xiaomi 12S Ultra podpira tudi prilagodljivo polnjenje, ki preprečuje prekomerno polnjenje baterije in tako poveča število ciklov polnjenja za 25 %.

Xiaomi 12S Pro vključuje nabor čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1, 120 W žično polnjenje, 50 W brezžično polnjenje in 4600 mAh enocelično baterijo, medtem ko Xiaomi 12S nudi 67 W žično polnjenje, 50 W brezžično polnjenje in 4500 mAh baterijo.

Vrhunska zmogljivost, vrhunski zaslon
Serijo Xiaomi 12S, ki je najnovejši paradna serija podjetja Xiaomi, razvita v sodelovanju z Leico, poganja povsem nova mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1, zgrajena na 4 nm procesu TSMC. V primerjavi s Snapdragon 8 Gen 1 je jedro Snapdragon 8+ Gen 1 za 21 % manjše, tako CPE kot GPE pa imata 10 % izboljšano zmogljivost in 30 % izboljšano energetsko učinkovitost. To ne le bistveno zmanjša porabo energije v stanju pripravljenosti serije Xiaomi 12S, temveč omogoča tudi manjše oddajanje toplote in porabo energije pri visoko obremenjenih računalniških scenarijih.

Xiaomi 12S Ultra je opremljen s popolnoma novim sistemom odvajanja toplote, podobnim biološkemu mehanizmu, ki ga imajo listi na rastlini za vsrkavanje vode. Ta tridimenzionalna hladilna črpalka je domiselno zasnovana s serijo kanalov, ki uporabljajo kapilarno mrežo za aktivno črpanje hladilne tekočine, kondenzirane na nasprotni strani toplih območij, kar močno izboljša učinkovitost in poveča toplotno prevodnost posamezne enote za 100 % v primerjavi s tradicionalnimi sistemi za odvajanje toplote.

Xiaomi 12S Ultra in Xiaomi 12S Pro imata 6,73-palčni barvni zaslon AMOLED z luminiscenčnim materialom E5, ki zagotavlja profesionalno raven podrobnosti, svetlosti in barvne učinkovitosti, poleg najvišje svetlosti 1500 nit, ločljivosti 2K, barvnega obsega P3 in 1-120 Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S je nekoliko bolj kompakten s samo 6,28-palčnim zaslonom in podpira tudi prikaz barvne lestvice P3, HDR10+ in 120 Hz AdaptiveSync.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki