marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Nokia N82 prejela ugledno nagrado TIPA


25.04.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je sporočila, da je večpredstavni računalnik Nokia N82 prejel nagrado 'Best Mobile Imaging Device in Europe 2008', ki jo podeljuje največje evropsko fotografsko in novinarsko združenje Technical Image Press Association (TIPA).

"Nokia N82 je večpredstavnosti računalnik z integriranim GPS-om, dostopom do interneta, video in avdio funkcijo ter kamero 5MP z visoko hitrostnimi f/2,8 avtofokus lečami," je v svoji obrazložitvi zapisala žirija združenja TIPA. "Fotografske leče Carl Zeiss Tessar zagotavljajo izjemno ostrino fotografij pri fotografiranju na razdalji vse od 10 centimetrov pa do neskončnosti, posledično pa omogočajo tudi natančnost in ostrino pri tisku fotografij velikosti A4 in več. Za lažje in natančnejše fotografiranje ima model N82 na voljo tudi večje število načinov zajemanja slike, s katerimi lahko naredimo tako dobre portrete oseb kot tudi nočne posnetke," je še pojasnila TIPA. Kot "izjemno" je pri Noki N82 žirija izpostavila tudi posebno bliskavico Xenon in 20-kratno digitalno povečavo.

"Zelo smo počaščeni in zadovoljni, da je Nokia N82 prejela nagrado za izjemne fotografske zmožnosti," je povedal Juha Kokkonen, direktor področja Nokia Nseries naprav. »Nokia N82 je izvrsten primer, kako lahko mobilniki, ki imajo vgrajeno kakovostno kamero, A-GPS sistem in napredne načine povezljivosti, povsem spremenijo doprinos ljudi k izmenjavanju vsebin na spletu."

Z izkoriščanjem prednosti vgrajenega A-GPS-a in kamero z visoko ločljivostjo Nokia N82 avtomatsko določa in shranjuje tudi podatke o času in prostoru (geotagging), kjer je bila fotografija posneta. Le-te pa lahko kasneje prevedemo na posebne zemljevide tako na spletu kot tudi na mobilniku samem. Uporabniki lahko zbrane vsebine brez posebnega napora izmenjujejo s pomočjo storitev kot so Share on Ovi, Flickr in YouTube.

Med značilnosti Nokie N82 spadajo:
• 5MP kamera z optiko Carl Zeiss in bliskavico Xenon;
• geotagging;
• zajemanje fotografij neposredno primernih za tisk in zajemanje videa DVD-kakovosti;
• brezžična LAN in HSDPA povezljivost za hiter prenos podatkov;
• vgrajen A-GPS in dostop do zemljevidov več kot 150 držav.

Nokia N82 podpira uporabo microSD spominskih kartic do velikosti 8GB, kar omogoča shranjevanje do 3.600 visokoresolucijskih fotorafij, do 5 ur visoko kakovostnega videa, do 6.000 melodij ali vseh zemljevidov storitve Nokia Maps.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki