marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

N-Gage zaživel z novimi igrami in napravami


11.04.2008
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je lansirala prenovljeno storitev Nokia N-Gage mobilne igre, ki vključuje še več iger, nove kompatibilne naprave in razširjeno spletno ponudbo. Lastniki milijonov Nokiinih naprav lahko sedaj na svoji mobilni napravi poiščejo, preizkusijo in kupijo visoko kakovostne igre, ki so bile zasnovane posebej za mobilne naprave.

Igralci se med seboj lahko tudi povežejo preko spletne skupnosti N-Gage Arena, kjer lahko spoznajo nove prijatelje, poiščejo soigralce za igranje iger, namenjenih igranju večjemu številu igralcev, se pogovarjajo o različnih temah preko sporočil ali v živo v klepetalnici, sodelujejo pa lahko tudi na turnirjih in vodenih dogodkih.

"Z N-Gage ponujamo izjemno izkušnjo ljudem po vsem svetu, ki tako lahko preizkusijo in kupijo privlačne, dostopne in za širši krog uporabnikov zanimive igre," je dejal Jaakko Kaidesoja, podpredsednik za področje iger pri družbi Nokia. "Zelo smo navdušeni ob tem, ko dajemo potrošnikom na voljo to našo novo storitev, saj bomo skupaj z njimi oblikovali prihodnost mobilnih iger."

Platforma N-Gage vključuje ekskluzivne igre, ki sodijo med najbolj ambiciozne in grafično napredne mobilne igre. Od strategije in športa, do arkad in akcije – vodilni založniki iger posebej za N-Gage razvijajo igre vseh žanrov. Prvi sklop iger vključuje Brain Challenge in Asphalt 3: Street Rules, ki jih je zasnoval Gameloft; World Series of Poker ™ Pro Challenge so zasnovali pri Glu Mobile; Hooked On: Creatures of the Deep in System Rush: Evolution pa so zasnovali pri Nokia Publishing. Že v kratkem bodo tem igram sledile še EA SPORTS™ FIFA 08, Tetris® in The Sims™ 2 Pets, ki jih pripravljajo pri EA Mobile; Block Breaker Deluxe in Dogz, ki jih pripravljajo pri Gameloft; in Snakes Subsonic, Space Impact: Kappa Base in Mile High Pinball, ki jih bodo dali na trg pri Nokia Publishing. Od danes naprej bodo imeli igralci dostop do številnih visoko kakovostnih iger, od katerih so mnoge ekskluzivno na voljo le na N-Gage. Številne od njih uporabnikom mobilnih naprav ponujajo popolnoma novo grafično doživetje.

Z aplikacijo N-Gage na svoji napravi uporabniki lahko oblikujejo sezname prijateljev, pošiljajo in sprejemajo zasebna sporočila ter sodelujejo v klepetalnici. Ob tem lahko z igranjem iger in sodelovanjem pri aktivnostih spletne skupnosti zbirajo N-Gage točke. Do spletnega portala N-Gage lahko dostopajo tudi preko osebnega računalnika, kjer prav tako lahko sodelujejo v različnih aktivnostih, ki so na voljo na spletnem portalu, kupujejo nove igre in jih prenašajo na svoje naprave, ki so kompatibilne z N-Gage.

Danes so z N-Gage kompatibilne naslednje naprave: Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N82, Nokia N95, in Nokia N95 8GB.

Preden je Nokia lansirala N-Gage, je to svojo novo storitev testirala med uporabniki programa N-Gage First Access. V obdobju osmih tednov delovanja je N-Gage First Access obiskalo več deset tisoč uporabnikov iz več kot sto držav.

"Z N-Gage First Access smo kot prvim ponudili možnost testiranja N-Gage uporabnikom Nokie N81 in z njihovo pomočjo smo še izboljšali uporabniško izkušnjo," je povedal Kaidesoja. "Zadovoljni smo, da si je toliko ljudi vzelo čas in testno preizkusilo našo novo storitev ter nam ob tem tudi zaupalo svoje mnenje. Z njihovo pomočjo sedaj lahko ponudimo še boljšo storitev širšemu krogu uporabnikov. Skupaj s skupnostjo N-Gage bomo še naprej razvijali N-Gage doživetje z dodajanjem novih iger in funkcij, ki jih omogoča hitro razvijajoča se mobilna tehnologija."

Aplikacijo N-Gage lahko naložite na svojo mobilno napravo ali osebni računalnik na spletni strani http://www.n-gage.com. Nove igre, funkcije in kompatibilne naprave se sproti dodajajo. Cena za igro bo po pričakovanjih znašala med šest in deset evrov za igro – pred nakupom pa so vse igre na voljo za brezplačni test.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki