marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

MWC 2015 - kolesje se bo ustavilo


05.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Danes se v Barceloni pričenja zadnji dan letošnjega mobilnega dogodka. Ali je statistično dosegel oz. presegel prejšnje dogodke bo potrebno počakati na uradne podatke o obisku in razstavljalcih, vseeno pa ostaja malenkost grenak priokus, saj smo bili uporabniki “prikrajšani” za nekaj več.

To leti predvsem na predstavitev več mobilnikov, predvsem tu ciljam na tiste, ki se prodajajo za največ denarja, t.i. paradne konje proizvajalcev. Tako sta svoja najboljša modela predstavila le Samsung z Galaxy S6 in S6 edge ter HTC s svojim One M9. Ravno slednji je med novinarskimi kolegi označen kot veliko razočaranje, saj se razen kamere praktično ne razlikuje od svojega predhodnika. Z menjavo kamere je očitno tudi HTC priznal, da njihova rešitev malo megatočk ni prinesla željenih rezultatov.

Med razočaranje, ki sem ga omenil v uvodu pa spada dejstvo, da ostali veliki igralci na tem trgu, Sony, LG, Huawei ter delno Microsoft niso predstavili svojih novih zastavonoš, čeprav se je to nekako pričakovalo. No, vsaj za Sonya se je po spletu precej govorilo o novi Xperii Z4, vendar smo dočakali le tablico s tem imenom.

Največ se je z uporabniškega vidika na kongresu govorilo o nosljivih napravah, predvsem so bili v ospredju razni zapestni sledilniki, pa tudi pametne ure niso zaostajale. Zelo priljubljena je postala tudi fraza Internet of Things, tako da v prihodnje pričakujem, da bodo proizvajalci to frazo dodobra uveljavili, kot se je zgodilo s sedaj še “ponarodelim” računalništvom v oblaku.

Mogoče bi danes omenil le še Sandisk, ki je predstavil kartico največje kapacitete na svetu. Njihova nova rešitev omogoča kar 200 GB prostora v obliki kartice microSD, hitrost prenašanja podatkov pa je 90 MB/s. Vendar taka velikost vsaj na začetku ne bo poceni, saj bo ob pričetku prodaje le-ta znašala krepkih 400 dolarjev.

Kaj je še bilo zanimivega? Že sam sejem je vredno enkrat obiskati, seveda če ste vsaj malo ljubitelj mobilnega segmenta. Ogromno število prehojenih kilometrov, veliko pogovorov ter utrujenost hitro mineta ob dejstvu, da si bil del nekaj novega. In tako lahko sedaj samo še sedimo in čakamo, ali se bodo napovedi proizvajalcev za letošnje leto uresničile. Ter seveda prihodnje leto, ko se bo celotna zgodba ponovila, predvidoma tudi z našim obiskom.

Vseeno pa upam, da se prihodnje leto večina proizvajalcev za svoje predstavitve ne bo igralo take igre, kot so se je posluževali letos, to je, da bodo na predstavitve vabili le peščico izbranih novinarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki