Facebook ali Twitter profilu, seveda bodo vse novosti objavljene tudi na naši spletni strani. Preberite naša pričakovanja in napovedi." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 Pro z rekordno oceno na vrh lestvice DxOMark
28.10.2020

DxOMark je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro, v katerem so mu dodelili kar 136 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov, kar je dokaz, da je ta pametni telefon opremljen z najboljšimi kamerami na svetu.

slikaiPhone 12 in 12 Pro sta znotraj skorajda enaka
26.10.2020

Čeprav se je uradno lahko iPhona 12 in 12 Pro kupilo šele v petek, pa iz kitajske že prihajajo prve slike notranjosti. Pri AIO Technology so tako pokazali prvi video, kjer lahko vidimo, kako sta nova mobilnika narejena. Izkazalo se je, da sta praktično enaka.

TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

članki

MWC 2014 - pričakvanja in napovedi


MWC 2014 Hola

24.02.2014
Objavil: Andrej Bergant

Danes se v Barceloni začne Mobile World Congress, največji kongres in sejem posvečen mobilni telefoniji. Ekipa mobile.si je že v Barceloni, kjer vam bomo iz prve roke poročali o vseh novostih. Novosti lahko že od nedelje v živo spremljate na našem Facebook ali Twitter profilu, seveda bodo vse novosti objavljene tudi na naši spletni strani. Preberite naša pričakovanja in napovedi.

Novi telefoni najvišjega razreda
Med najbolj glasnimi je Samsung, ki je že objavil video, ki namiguje na novi Galaxy S5. Po ogledu videa se nam začnejo porajati vprašanja ali bo telefon morda prilagojen za športne aktivnosti in vodoodporen. Govori se celo o čitalniku prstnega odtisa vgrajenem v home gumb. Če je temu res tako, se zna zgoditi, da jih bo Apple ponovno povabil na sodišče. Glede na to, da je Google priporočil Samsungu, da naj v prihodnje izdelajo uporabniški vmesnik, ki bo bolj podoben originalnemu Androidovemu, se zna zgoditi da bomo videli tudi kaj na tem področju.
Samsung pa ni edini, ki bo najavil telefon visokega razreda. Enako se pričakuje od Sonyja. Za Sony Z2 se prav tako obeta, da bo vodoodporen.
LG je svoj tablifon že predstavil, vendar upamo da bomo na sejmu spoznali več podrobnosti o telefonu. Vemo pa, da ima G Pro 2 zaslon velik 5,9 inča (skoraj 15 cm).

Ostali telefoni
Pričakujemo tudi telefone srednjega razreda. Na katerih bomo zagotovo videli tudi Firefox OS.
Nokia bo predstavila Nokio X, telefon srednjega razreda z enim velikim preobratom. Nokia, ki je edini večji proizvajalec Windows telefonov, bo prvič predstavila Android telefon. Vendar ne pričakujemo, da bo izgleda kot ostali Androidi, verzija Androida na Nokii X naj bi bila močno predelana, z lastno trgovino in lastnim uporabniškim vmesnikom.
Med najbolj zanimive telefone, ki bodo bolj podrobno predstavljeni v času dogodka, zagotovo sodita češki BlackPhone, ki napvoeduje povsem anonimno uporabo in The Brick, telefon, ki izgleda kot telefon iz začetka devetdesetih.
Proizvajalci kot so ZTE in Huawei, bodo zagotovo predstavili goro novih telefonov, ki bodo večinoma namenjeni azijskemu trgu.

Izdelki za nošenje
Prav tako kot CES v januarju, naj bi bil tudi MWC prepljavljen z napravami za nošenje - zapestnice, očala, … Samsung je že napovedal dve novi uri - Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo. Za razliko od predhodnjih modelov, ki jih je poganjal Android, tokrat na njih deluje operacijski sistem Tizen (zato tudi v imenu nimata več besede Galaxy). Uri bomo lahko prezkusili že danes tekom dneva.
Nove naprave za nošenje naj bi predstavil tudi HTC, za katere se govori, da bodo predstavili kar tri nove naprave. Zagotovo bomo več izvedeli in preizkusili tudi Sony Core naprave.

Spremljajte nas vse dni sejma, vse omenjene in neomenjene naprave bomo preizkusili v živo in o njih poročali.

fotografije
MWC 2014 Hola
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki