marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Zadnji dan MWC kongresa


YotaPhone

01.03.2013
Objavil: Andrej Bergant

Četrtek je bil zadnji dan MWC kongresa v Barceloni. V primerjavi s prejšnjimi dni je kongres potekal veliko bolj mirno pa tudi število udeležencev je bilo nekoliko manjše. Ogledali smo si YotaPhone - prvi Android telefon z dvema zaslonoma, novo zunanjo baterijo PowerSkin PoP'n, rešitev za polnjenje Duracell Powermat, najnovejši linijo Jabrinih slušalk namenjenih uživanju v glasbi in pa izdelke podjetja Elecom, ki poskrbijo za zaščito naših mobilnih naprav.

YotaPhone je telefon, ki od spredaj izgleda kot le še en Android, na zadnji strani pa ima sekundarni e-ink zaslon, ki zna prikazati različne stvari. Poleg tega, da je telefon z zaslonom na zadnji strani nekaj posebnega, je na ta način tudi veliko bolj energijsko učinkovit. E-ink zasloni porabijo veliko manj energije kot klasičnen zaslon z visoko resolucijo. Za branje knjige ali dolgega članka je zadnji ekran odličen, porabi malo energije, in veliko bolje se ga vidi tudi pod sončno svetlobo. Ko si želimo ogledati slike v albumu ali HD film, telefon le obrnemo okrog in začnemo uporabljati LCD zaslon. Zadnji zaslon lahko prikazuje tudi različne widgete, posebej razvite za YotaPhone. Widgeti omogočajo prikaz slik, datuma, ure, koledarja, RSS novic, najnovejše Twitte, ipd..


Podjetje Elecom nam je predstavilo Zeroshock - serijo folij in torbic, ki zaščitijo telefon pred padci ali udarci. Folije za ekran so narejene iz posebnih materialov, ki silo na zaslon prerazporedijo po celotni površini folije in zaščitijo zaslon pred razbitjem. Kvaliteto izdelka so nam demonistrirali kar s tolčenjem po zaslonu s kladivom. Podobno je s torbicami. Narejeno so kvalitetno in odlično izgledajo. Od znotraj pa so obdane z matrialom, ki absorbira sile. Narejeno so v različnih dimenzijah - tako za telefone in tablice, kot tudi za prenosne računalnike in fotoaparate. Za namene testiranja (in zabave) smo torbico v kateri je bil iPad metali po tleh razstavnega prostora. Na koncu je bila torbica sicer malo umazana, iPad pa je ostal cel.


Jabra je nove slušalke predstavila na sejmu CES v Las Vegasu, na prodajne police pa naj bi prišle v marcu in aprilu. Jabra, ki je sicer znana po kvalitetnih bluetooth slušalkah za telefoniranje, se je odločila stopiti v glasbene vode. Zvočniku Jabra Solemate, ki se že nekaj časa uspešno prodaja, se sedaj pridružujejo še tri slušalke. Jabra Vox slušalke za v uho in naglavne Jabra Revo ter Jabra Revo Wireless. Vse tri slušalke so narejene iz odličnih materialov in testirane za vzdržljivost. Jabra testira moč kabla na 15 kilogramov vlečne sile, naglavne slušalke pa so testirane na padce z višine in raztezanje zgornjega dela slušalk. Za še boljši zvok se je Jabra povezala Dolby-jem. Za iOS in Android naprave ponujajo aplikacijo Jabra-Sound, v kateri je mogoče vklopiti Dolby Digital Plus, ki glasbo naredi nekoliko bolj polno.

Ker pametni telefoni niso najboljši v vzdržljivosti, je bilo v Barceloni mogoče videti kar nekaj rešitev za te težave. Najbolj sta se nam dopadli PowerSkin PoP'n in Duracell Powermat. PoP'n je dodatna baterija za telefone in tablice, ki ima na zadnji strani 24 priseskov, da baterijo prilepimo na zadnjo stran telefona. Na spodnji strani je kratek kabel, s katerim povežemo nahrbtnik s telefonom. Na voljo je za iPhone 5 in naprave, ki se polnijo preko micro USB polnilnika.

Duracell Powermat pristopa k problemu praznih baterij še nekoliko drugače in širše. Za ceno 99$ ponujajo komplet, ki vsebuje polnilno poličko, dodatno baterijo in ohišje za telefon. Komplet je trenutno na voljo za iPhone 4/4S in za Samsung Galaxy S3, v kratkem pa obljubljajo tudi verzijo za iPhone 5. Telefon oblečemo v ohišje in ga postavimo na polnilno poličko, kjer se induktivno polni. Na polički je prostor še za dodatno baterijo, ki se polni na enak način. Na pot vzamemo telefon in dodatno baterijo. Ko nam zmanjka baterije, enostavno priklopimo še dodatno baterijo in življensko dobo telefona podvojimo. Drug, bolj zanimiv del zgodbe pa so polnilne mize s partnerskimi restavracijami, kavarnami in lokali. V Združenih državah je že vedno več lokacij, med njimi tudi nekaj Starbucks kavarn, ki imajo Duracell Powermat mize. Kdorkoli ima telefon v Duracell Powermat ohišju, se mu baterija polni medtem ko on uživa na kavi. Partnerstva počasi širijo tudi v Evropo in Azijo.

albumfotografije
YotaPhone
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki