marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

MWC 2015 – Ko je vsak korak naporen


04.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Po tretjem dnevu se že pošteno čuti napor takega dogodka. Od neznosne gneče za dostop do sejmišča, do gneče po hodnikih in na razstavnih prostorih, da odhoda s sejmišča po koncu dneva niti ne omenjam.

V treh dneh se je do sedaj nabralo pod nogami že krepko preko 50.000 korakov. Videli smo precej novosti, večinoma nosljivih zadev, ter tudi zadnje čase popularnih naprav “Internet of things” (IoT), torej naprav, ki se povezujejo v splet.

V svetu inovacij sem naletel na prizor, ki bo bolj znan tistim, ki bodo konec meseca obiskali sejem v Koelnu. Proizvajalec Braun (Oral-B) je namreč predstavljal zobno ščetko PRO 7000, ki ima vgrajeno modrozobo povezljivost s pametnimi telefoni, v navezi z njihovo aplikacijo pa lahko preprosto uporabljate priporočene programe za ščetkanje. Med vsemi različnimi načini najdemo tudi takega, ki vam v samo dveh tednih do poroke pomaga temeljito očistiti in pobeliti zobe.

Nekoč veliki igralec na področju mobilnih naprav, finska Nokia, je svoj mobilni del prodala Microsoftu. Vseeno pa so na sejmu prikazali svojo novo tablico N1, ki pravzaprav odkrito spominja na jabolčni model iPad Mini, tako po sami velikosti, kot tudi po obliki. Razlika je ta, da N1 poganja android, v navezi z lastno razvitim zagonskim nalagalnikom Z Launcher. Le-ta deluje precej zatikajoče, vseeno pa pri Nokii obljubljajo, da je to le njihova rešitev in si uporabnik lahko namesti launcher po lastni želji.

Od nosljivih naprav velja omeniti podjetje Martian, ki je bralcem našega portala verjetno znano podjetje, saj smo testirali dve njihovi “pametni” uri. V Barceloni se predstavljajo z linijo novih oblik, prav tako pa predstavljajo tudi sodelovanje z velikanom iz modnega sveta, podjetjem Guess. Ker bodo ure na voljo šele okoli sredine letošnjega leta bom kaj več o njih napisal oz. testiral takrat.

Če že omenjam ure ne morem mimo Withingsove rešitve oz. različice zapestnice za spremljanje aktivnosti, ure Activite. Je izredno stilsko oblikovana ura, ki je na voljo v dveh raličicah in sicer v premijski različici, ki uporablja kvalitetni švicarski mehanizen, ter cenejše različice Activite Pop, ki uporablja kvarčni mehanizem. Ura pravzaprav le prikazuje čas in na dodatnem polju prikazuje vašo dnevno aktivnost v odstotkih. Dobra novica je, da uro lahko vzamete tudi na plavanje. Razlik razen v uporabljenem mehanizmu in končni ceni med njima ni.

Danes je tretji dan sejma, za nas pa se pot počasi zaključuje, saj jutri že potujemo proti domu. Tako da v prihodnjih dneh le spremljajte našo stran za še več novosti, pa tudi Facebook in Twitter profil, kjer smo objavili več krajših utrinkov iz letošnjega sejma.

Slike nalagamo tudi sproti v album >> KLIK.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki