marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

mTouche dobil 150.000 dolarjev kazni zaradi nezaželenih sporočil


24.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Singapurski mobilni operater mTouche je dobil 150.000 dolarjev kazni, ker je dovolil dostop do številk uporabnikov svojemu partnerju MyGlobalfunu.

MyGlobalfun je poslal preko 300.000 nezaželenih, povrh vsega pa še plačljivih sporočil tem uporabnikom, ter jim za to še zaračunal in sicer dolar za sporočilo. Uporabniki o tem niso vedeli nic, kaj šele, da bi jih kdo vprašal za dovoljenje.

mTouche mora kazen plačati v 21 dneh, drugače ga lahko doleti še tožba s strani IDA (The Infocomm Development Authority of Singapore).

Kazen je dodatek k šestmesečni prepovedi opravljanja nekaterih storitev mToucha, ki je v veljavi od 21. februarja. Prepoved velja zaradi mToucheve prekoračitve njihovih dovoljenj, ko je MyGlobalfunu dovolil pošiljati plačljive SMS-e.

mTouche je dobil namreč licenco samo za pošiljanje neplačljivih SMS-ov.
IDA je prav tako opozorila, da ne bo pomišljala pri nadaljni uporabi sredstev zoper nepregledno in nepravično ravnanje operaterjev z uporabniki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki