marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Letošnja Microsoftova NT konferenca z novimi vsebinskimi sklopi


27.03.2008
Objavil: Dare Gliha

Microsoftova NT konferenca, največji slovenski poslovno-tehnološki dogodek, bo letos potekala v Portorožu od 12. do 14. maja. Kot vsako leto tudi letos Microsoft s sponzorji in partnerji pripravlja več novosti, s katerimi bo letošnja prireditev še bogatejša in zanimivejša.

Microsoftova NT konferenca, najpomembnejši in najuspešnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji in med največjimi podobnimi dogodki v regiji, letos prinaša več novosti. Microsoft bo tako na letošnji konferenci obstoječe vsebine za informacijske strokovnjake in razvijalce razširil z novimi vsebinami. Te so razdeljene v posebne sklope, ki bodo udeležencem razširili obzorja in jim omogočili dostop do novih znanj.

Vsebinski sklopi NT konference 2008:

• Poslovne vsebine; sklop poslovnih vsebin je namenjen vsem, ki želijo lažje sprejemati poslovne odločitve, povezane z uporabo informacijskih tehnologij. Udeleženci bodo spoznali, kako z naložbami v nove tehnologije, usklajene s poslovnimi cilji, izboljšati možnosti za rast dobička.
• Vpogled v nove izdelke in tehnologije; vsebine, namenjene vsem tistim, ki morajo podrobno poznati prihodnost informacijskih tehnologij. Letu 2008 bodo močan pečat vtisnili Windows Server 2008, Visual Studio 2008 in SQL Server 2008, zato bo tem izdelkom posvečena še posebna pozornost.
• Vsebine za razvijalce; razvijalcem bodo v pomoč vsebine, s katerimi bodo lažje ustvarili spletne aplikacije, ki bodo navdušile naročnike in uporabnike, zaščitili svoje programe pred vdori in jim zagotovili privlačen videz.
• Učinkovita uporaba programskih orodij; vse več udeležencev išče načine, kako v celoti izkoristiti potencial programov, ki jih uporabljajo pri vsakodnevnem delu. Tem so namenjene vsebine o zmožnostih sodobnih orodij, ki odpirajo nova obzorja skupinskega dela in komunikacij med uporabniki.
• Mehke veščine; z novimi znanji in obvladovanjem mehkih veščin bodo udeleženci dosegli novo raven v poslovnih odnosih in osebnem nastopu. Brez zadrege bodo lahko prevzeli vodenje projektov, saj jih ne bo več strah ukvarjanja s finančnim načrtovanjem.

Na spletni strani NT konference je že na voljo prvi pregled urnika. Izbrani slovenski in tuji predavatelji so stalnica NT konferenc. Tudi letos bo mogoče med predavatelji najti znana in iskana imena. Za prijave do 31. marca velja posebna, znatno nižja cena.

Microsoftova NT konferenca je najpomembnejši in najuspešnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. Več kot 2200 udeležencev, med katerimi so predvsem strokovnjaki in vodilni delavci iz več kot 700 slovenskih podjetij, konferenco uvršča med največje tovrstne dogodke v celotni regiji.

Dogodek je ključnega pomena za vse slovenske strokovnjake, ki želijo ostati na tekočem s tehnološkimi novostmi, pridobiti nova znanja za uspešno opravljanje svojega dela ali izkoristiti priložnosti povezovanja z drugimi Microsoftovimi partnerji in strankami. Aktivno sodelovanje na NT konferenci prisotnim omogoča, da ustvarijo nove poslovne priložnosti in neposredno izboljšajo svojo poslovno uspešnost.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci 2008 je na voljo na spletni strani http://ntk.si/ .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki