marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Izvršni direktor Motorole odstopa


18.12.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Izvršni direktor Motorole, g. Zander odstopa pod svojimi pogoji in na koncu zadnje četrtine leta, ko naj bi Motorola prvič zabeležila dobiček, kar naj bi bil tudi najbolj ustrezen čas za najavo odstopa. Zamenjal ga bo organizacijski direktor Greg Brown.

Znano je, da Motoroli ne gre najbolje, saj niso izdali vročega izdelka že nekaj časa, a vendar še ni kazalo, da je tako slabo stanje. Očitno mobilno industrijo zajema val odstopov izvršnih direktorjev, razen v firmah, ki so imele dobiček, kot so ATT, Samsung in HTC.

Bodoči izvršni direktor Motorole, Greg Brown, načrtuje z majhnim dobičkom tekoče četrtine Motorolo potegniti iz dremeža. Vendar pa analitiki trdijo, da bodočega izvršnega direktorja čaka veliko dela, preden bo Motorola zopet videla dolgotrajen in stabilen dobiček. Torej bo Greg Brown poleg trdega dela in sposobnosti potreboval tudi malo sreče.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki