marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Motorola vlaga v Sensitive Object


16.12.2009
Objavil: Klemen Sterle

Motorola je vložila v podjetje, ki se ukvarja z multitočkovno tehnologijo, s čimer bo lahko bolj sodelovala na področju hitrega razvoja naprav na dotik.

Motorla je tako investirala v Sesitive object, podjetje, ki se ukvarja s razvojem multitočkovne tehnologije dotikanja. Njihova Anywhere Multitouch platforma razširi pametno uporabo na površjih naprav, ki dovoljujejo virtualno kontrolo v napravah in v uporabniških vmesnikih naslednje generacije.

Unikatna programska tehnologija deluje na podlagi akustike, s katero analizira valove zvoka, ki se oddajajo s točke dotika in ga natančno in efektivno transformirajo v napravo, ki podpira dotik.

Object's ReverSys programsko opremo je tako mogoče naložiti na katerikoli proizvod, ki bazira na uporaniškem vmesniku podprtem z možnostjo dotika – zaslon na dotik. V našem primeru gre seveda za trg mobilnikov.

Natural user interface (NUI), posebej pa še komuniciranje z napravo preko dotikov je sedaj območje z visoko rastjo razvoja in doživetja. Zato se je tudi Motorola odločila investirati v ta inovativen in unikaten način pristopa, ki dovoljuje nove načine komuniciranja, saj želijo biti del uspeha te tehnologije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki