marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Se Motorola poslavlja iz sveta mobilnikov?


18.02.2008
Objavil: Thomas Bergant

Prejšnji teden je Motorola poslala v javnost izjavo, da resno razmišljajo o prodaji dela podjetja, ki se ukvarja z mobilnimi telefoni in napravami. Z modelom Razr V3 so v letu 2004 poželi precejšnje uspehe, vendar je Moto oddelek komajda dohajal zaželjene prodajne rezultate, saj so uporabniki prerasli glamur Razr razreda ter si zaželeli osvežitve serije.

Prodajni rezultati, ki niso bili ravno blesteči, so zahtevali tudi odstop predsednika Eda Zanderja, sedaj pa so pri Motoroli objavili lanske rezultate in kar 84 odstotni padec prometa v zadnjem četrtletju lanskega leta, kar je posledica zmanjšane prodaje mobilnega oddelka.

"Delitev mobilnega oddelka ali celo odprodaja je precej drastičen ukrep. Glede na sedanje številke prodaje tudi ne vem, kdo bi si mobilni oddelek sploh želel kupiti", je povedal analitik podjetja J. Gold Associates, Jack Gold. Tudi mnenja ostalih analitikov se razlikujejo. Mark McKechnie iz podjetja American Technology Research je prepričan, da bi bila cena 8 milijard dolarjev prava velikodušna poteza kupca, pričakuje pa tudi 16 odstotni padec letošnje prodaje Motorolinih mobilnikov.

Pred časom je Motorola konkurirala Nokii za prvo mesto med mobilnimi proizvajalci, lani pa jo je že prehitel Samsung. Sedaj pa se je njenemu mestu precej približal še Sony Ericsson, kar bi nekoč prvega proivajalca porinilo navzdol po lestvici na četrto mesto. Vse to je prešlo stanje, ko bo Motorola morala hitro ukrepati in sprejeti rešitve, saj lahko tako stanje doprinese še več slabosti, od odhoda delavcev, do slabše podpore mobilnih operaterjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki