marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Motorola se je naučila lekcije


29.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejši izdelek Dext z Motoblurom mnogi vidijo kot zadnjo priložnost Motorole pri oživljanju njihovega mobilnega oddelka. Vendar, ali bo novi mobilnik dovolj?

Motorblur prinaša nove nivoje funkcionalnosti na Android operacijskem sistemu, vendar se Američani zavedajo, kje so ga po uspehu modela RAZR (predvsem v ZDA) polomili.

"Radi imamo novo Motorolo," je povedal Simon Collinson, direktor Motorolinega marketinga za zahodno Evropo. "Zmanjšali smo številne platforme. Dext je prvi izmed novih naprav in res je, naučili smo se marsikatere lekcije. Sedaj smo veliko bolj zbrani in verjamemo v edinstvenost MotoBlura."

Na Motorblur dajejo Američani veliko poudarka. Zadeva služi kot neke vrste prevleka na Googlovem Androidu. Na domačem zaslonu združuje vsa socialna omrežja in e-pošto v widgete. Podobno, kot HTC-jev Sense UI, vendar s podporo za večje število računov.

Vendar zlobni jeziki pravijo, da so Motorolovci zamudili vlak. Namreč HTC že mašira po mobilnem trgu z njihovimi Androidi. Collinson: "Uporabniki imajo radi izbiro. Na trgu je veliko različic, vendar mi imamo zelo zanimivo ponudbo. Dext je prvi "socialni pametni mobilnik", tako da se težko primerjamo z drugimi. Feedback operaterjev je že zelo pozitiven."

Ali bo Dext uspešen ali ne bo pokazala prihodnost in tudi cena. V ZDA bo stal okoli 80 funtov z dvoletno vezavo. Za britanski trg bi znala biti zadeva napram konkurenci malce zasoljena.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki