marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Motorola Z10 – "banana" številka 2


26.09.2007
Objavil: Jakob Jurkošek

Razne govorice o naslednici Motorole Z8, so se izkazale za resnične, ko je britanski operater O2 po nesreči ali pa hote predhodno napovedal Motorolo Z10.

Ta aparat s polnim imenom Motorola MOTORIZR Z10 je prav tako kot Z8 pameten telefon z Motorolino ergonomično drsno obliko. To pomeni, da ima mobilnik vgrajen drsni mehanizem, ki zaradi boljšega prileganja obliki dlani, ukrivi aparat. V tem položaju je mobilnik podoben banani in tako se je že Motorole Z8 prijel vzdevek »Banana«, česar se bo zagotovo tudi Z10 stežka izognila.

MOTORIZR Z10 ima 2,2 palčni zaslon ločljivosti QVGA (240 × 320 slikovnih pik) s prikazom 16 milijonov barv in stekleno zaščito, odporno proti praskam. Velik korak naprej v primerjavi z Z8 je vgrajen fotoaparat, ki zajema slike ločljivosti 3,2 milijona slikovnih pik, ima vgrajeno samodejno ostrenje in LED diodo za pomoč pri slikanju v slabših svetlobnih pogojih. Zajemal naj bi tudi video-posnetke QVGA ločljivosti s hitrostjo 30-ih sličic na sekundo.

Še posebej dobro je Motorola Z10 opremljena glede povezljivosti v omrežja, saj podpira štiripasovni GPRS, EDGE in pa dvopasovni HSDPA. Operacijski sistem je identičen tistemu v Z8, torej Symbian UIQ 3.1.

Po predvidevanjih bo MOTORIZR Z10 naprodaj od decembra 2007 po ceni 400 evrov brez davka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki