marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

MotoGP šampion Jorge Lorenzo stavi na pametne telefone ZOPO


04.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Uporabniki pametnih telefonov od slednjih pričakujejo hitro in odzivno delovanje v vseh pogojih. Slednje vsekakor velja za telefona ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus, katerih ambasador je tudi dvakratni svetovni prvak v prestižnem motociklističnem tekmovanju MotoGP Jorge Lorenzo.

Oba super odzivna in hitra telefona sta že naprodaj v Sloveniji.

Mobilna telefona ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus že s svojim imenom sporočata glavni adut, hitrost in odzivnost. Poganja ju osemjedrni 64-bitni procesor Mediatek MT6753, podprt s kar tremi gigabajti (3 GB) delovnega pomnilnika, zato se ne ustrašita nobene naloge, aplikacije ali igre. Velikost posameznega telefona določa izbira zaslona, model Speed 7 premore 5-palčnega, Speed 7 Plus za 5,5-palčnega – oba prikazujeta sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Hitrostna prvaka imata seveda nameščeno zadnjo različico operacijskega sistema Android 5.1, nadgrajeno z uporabniškim vmesnikom Z-UI, ki s kombinacijo ikon in izrisom ukaznih gumbov učinkovito preprečuje napake pri vnosu.

Telefona stavita tudi na inteligentne funkcije, ki olajšajo vsakodnevna opravila. Prepoznata geste uporabnika za različne ukaze (denimo za premikanje po fotografijah, upravljanje večpredstavnostnega predvajalnika), hiter dvakratni dotik zaslona pa le-tega zbudi iz stanja mirovanja. Tudi napis različnih črk na zaslon aparata bo aktiviral različne aplikacije – za zagon fotoaprata preprosto napišemo črko C.

ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus se izkažeta tudi pri zajemu fotografij in videa. Za zajemanje okolice v visokih ločljivostih skrbi hrtna kamera s slikovnim senzorjem ločljivosti 13,2 milijona pik, optiko, sestavljeno iz petih elementov, in zaslonko f/2.2. Prednja kamera ponuja ločljivost pet milijonov slikovnih pik, v kombinaciji z aplikacijo Face Beauty 4.0 pa uporabniku pomaga še izboljšati zajete selfije, saj mu omogoča hitre korekcije barv in lepotičenje obraza.
V pametna telefona ZOPO lahko uporabniki vstavijo dve kartici micro SIM in tako lažje ločijo svoje zasebno in poslovno življenje ali pa učinkoviteje upravljajo z govornim in podatkovnim prometom. Sočasna uporaba dveh kartic SIM je dobra novica tudi za vse, ki veliko potujejo in se želijo izogniti visokim stroškom mobilnega gostovanja. Telefona podpirata vsa mobilna omrežja GSM vključno z najnovejšimi omrežji 4G/LTE in omogočata hitrosti prenosa podatkov do 150 Mbit/s.

Zunanje mere telefona določa izbira zaslona, tako Speed 7 kot Speed 7 Plus pa sta z 8,7 oziroma 8,8 mm debeline zelo tanka telefona. Kljub zelo zmogljivemu procesorju in velikemu zaslonu je avtonomija delovanja telefonov odlična, za kar poskrbita vgrajeni bateriji s tehnologijo Li-Po. Speed 7 Plus je opremljen z baterijo zmogljivosti 3000 mAh, ki mu omogoča do 18 ur pogovorov, do 9 ur neprekinjenega predvajanja glasbe ali 300 ur stanja v pripravljenosti.

Mobilnika se že prodajata pri nas, Speed 7 stane 199, Speed 7 Plus pa 229 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki