marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

MotoGP šampion Jorge Lorenzo stavi na pametne telefone ZOPO


04.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Uporabniki pametnih telefonov od slednjih pričakujejo hitro in odzivno delovanje v vseh pogojih. Slednje vsekakor velja za telefona ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus, katerih ambasador je tudi dvakratni svetovni prvak v prestižnem motociklističnem tekmovanju MotoGP Jorge Lorenzo.

Oba super odzivna in hitra telefona sta že naprodaj v Sloveniji.

Mobilna telefona ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus že s svojim imenom sporočata glavni adut, hitrost in odzivnost. Poganja ju osemjedrni 64-bitni procesor Mediatek MT6753, podprt s kar tremi gigabajti (3 GB) delovnega pomnilnika, zato se ne ustrašita nobene naloge, aplikacije ali igre. Velikost posameznega telefona določa izbira zaslona, model Speed 7 premore 5-palčnega, Speed 7 Plus za 5,5-palčnega – oba prikazujeta sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Hitrostna prvaka imata seveda nameščeno zadnjo različico operacijskega sistema Android 5.1, nadgrajeno z uporabniškim vmesnikom Z-UI, ki s kombinacijo ikon in izrisom ukaznih gumbov učinkovito preprečuje napake pri vnosu.

Telefona stavita tudi na inteligentne funkcije, ki olajšajo vsakodnevna opravila. Prepoznata geste uporabnika za različne ukaze (denimo za premikanje po fotografijah, upravljanje večpredstavnostnega predvajalnika), hiter dvakratni dotik zaslona pa le-tega zbudi iz stanja mirovanja. Tudi napis različnih črk na zaslon aparata bo aktiviral različne aplikacije – za zagon fotoaprata preprosto napišemo črko C.

ZOPO Speed 7 in Speed 7 Plus se izkažeta tudi pri zajemu fotografij in videa. Za zajemanje okolice v visokih ločljivostih skrbi hrtna kamera s slikovnim senzorjem ločljivosti 13,2 milijona pik, optiko, sestavljeno iz petih elementov, in zaslonko f/2.2. Prednja kamera ponuja ločljivost pet milijonov slikovnih pik, v kombinaciji z aplikacijo Face Beauty 4.0 pa uporabniku pomaga še izboljšati zajete selfije, saj mu omogoča hitre korekcije barv in lepotičenje obraza.
V pametna telefona ZOPO lahko uporabniki vstavijo dve kartici micro SIM in tako lažje ločijo svoje zasebno in poslovno življenje ali pa učinkoviteje upravljajo z govornim in podatkovnim prometom. Sočasna uporaba dveh kartic SIM je dobra novica tudi za vse, ki veliko potujejo in se želijo izogniti visokim stroškom mobilnega gostovanja. Telefona podpirata vsa mobilna omrežja GSM vključno z najnovejšimi omrežji 4G/LTE in omogočata hitrosti prenosa podatkov do 150 Mbit/s.

Zunanje mere telefona določa izbira zaslona, tako Speed 7 kot Speed 7 Plus pa sta z 8,7 oziroma 8,8 mm debeline zelo tanka telefona. Kljub zelo zmogljivemu procesorju in velikemu zaslonu je avtonomija delovanja telefonov odlična, za kar poskrbita vgrajeni bateriji s tehnologijo Li-Po. Speed 7 Plus je opremljen z baterijo zmogljivosti 3000 mAh, ki mu omogoča do 18 ur pogovorov, do 9 ur neprekinjenega predvajanja glasbe ali 300 ur stanja v pripravljenosti.

Mobilnika se že prodajata pri nas, Speed 7 stane 199, Speed 7 Plus pa 229 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki