marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

članki

Moto Z že dobil nadgradnjo sistema na Android 7.0 Nougat


16.12.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je objavila uradno nadgradnjo operacijskega sistema za pametne telefone Moto Z. Lastniki le-teh že lahko namestijo najnovejšo nadgradnjo Android 7.0 Nougat.

Sistem Android 7.0 Nougat še izboljša mobilno uporabniško izkušnjo, saj prinaša nove večopravilne funkcije, bolj učinkovita obvestila, zna varčevati s podatki in električno energijo ter vrsto novih emotikonov. Ena najbolj pričakovanih funkcij je vsekakor hitro preklapljanje med aplikacijami. Android Nougat podpira tudi prikaz več aplikacijskih oken na zaslonu, uporabniki lahko dve aplikaciji poganjajo sočasno, eno ob drugi.

Poslovni uporabniki bodo veseli novega načina delovanja, ki jim omogoča, da lahko enostavno vklopijo/izklopijo na telefonu nameščene poslovne aplikacije in njihova obvestila ter tako dosežejo boljše ravnovesje med poslovnim in zasebnim življenjem.

Nova različica sistema Android uporabnikom prinaša boljši nadzor nad obvestili – s pritiskom in držanjem prsta na obvestilu se uporabniku odpre menu nastavitev možnosti obvestil. Uporabniki lahko v nastavitvah izberejo, ali želijo obvestila posamezne aplikacije utišati ali celo blokirati. Na kratka sporočila lahko hitro in enostavno odgovorijo kar preko samih obvestil.

To je le delček vseh novosti, ki jih prinaša nadgradnja na operacijski sistem Android 7.0 Nougat.

Izboljšav so bili deležni tudi dodatki Moto Mods:

● Moto Display in ležeči način prikaza: Zaslon Moto Display po novem obvlada tudi ležeči način prikaza, kadar je nanj povezan dodatek Moto ModTM.
● Hasselblad TrueZoom in nastavitve: Telefon si po novem zapomni, kateri način fotografiranja je bil izbran zadnji ob rabi z dodatkom Hasselblad TrueZoom Moto ModTM.
● Uporaba senzorja prstnih odtisov za zaklep zaslona: Nova nastavitev omogoča vklop ali izklop zaklepa zaslona ob prižganem zaslonu in dotiku senzorja prstnih odtisov.

Z nadgradnjo na operacijski sistem Android 7.0 je telefon Moto Z eden redkih pametnih telefonov, ki podpira Googlovo platformo za navidezno resničnost (VR) Daydream. Z Daydream združljivi telefoni so opremljeni z zasloni visoke ločljivosti, zmogljivo grafiko in zelo natančnimi senzorji, ki zaznajo

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki