marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Moto X nič več MADE IN USA


02.06.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Motorola Moto X je eden redkih mobilnikov z možnostjo določene kustomizacije že pri nakupu. In je eden iz peščice mobilnikov, ki je izdelan v ZDA. No... je bil.

Wall Street Journal je že poročal o zaprtju Motoroline tovarne v Fort Worthu v Texasu. To se bo zgodilo nekje do konca leta 2014. Pri izdelavi modela Moto X tovarna zaposljuje preko 700 američanov, prav tako so izjemno pomembni pri procesih sestavljanja drugih Motorolinih produktov.

Zaprtje tovarne sicer ne bo vplivalo na dobavljivost pametnega mobilnika in kustomizacije, proizvodnja se bo preselila le kam drugam, na Kitajsko, Brazilijo in tudi na druge, še ne izdane lokacije.

Zaprtje se dogaja po le štirih mesecih prodaje Motorole Lenovu. Kljub sumljivemu naključju je Motorolin predstavnik zatrdil, da je zaprtje tovarne popolnoma ločeno od dogovora pri prodaji.

Obrat v Fort Worthu se zapira zaradi slabe prodaje mobilnika Moto X, kot tudi zaradi visokih stroškov osebja v ZDA. Predsednik Rick Osterloh je za The Journal priznal "izjemno težko prodajo" modela Moto X. Roko na srce, glede na strojno opremo in njeno lansiranje v srednji cenovni rang, je Moto X precej precenjena naprava. Posledično so se bolj ali manj orientirali na cenejše modele Moto G in Moto E.

Od kar pa je krmilo prevzel Lenovo se zna smer obrniti in sicer v vse bolj priljubljene dodatke kot so pametna ura Moto 360 in prihajajoči strojno nadgrajeni Moto X+1.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki