marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Monolyth


08.07.2014
Objavil: Thomas Bergant

Visoko tehnološko slovensko podjetje Entia d.o.o., specializirano za sisteme za avtomatizacijo doma začenja s crowdfunding kampanjo na platformi Indiegogo.com za izdelek Monolyth, ki vašo obstoječo klimatsko napravo naredi pametno.

Monolyth preko internetne povezave nadzoruje vašo klimatsko napravo, z namenom optimizacije temperature in kakovosti zraka in posledično povečanjem vašega udobja in energijskih prihrankov.

Entia d.o.o., slovensko podjetje aktivno na področju razvoja, proizvodnje in implementacije produktov inteligentnega doma, je razvilo produkt, s pomočjo katerega naredite vašo obstoječo klimatsko napravo "pametno". "Potrošniki, ki uporabljajo sisteme centralnega ogrevanja in hlajenja v svojih domovih že imajo možnost, da uporabljajo pametne in energetsko učinkovite sisteme, medtem, ko so ostali uporabniki stenskih in okenskih klimatskih naprav precej omejeni pri upravljanju le teh." je dejal Mark Umberger, direktor podjetja Entia do.o.. "Večina klimatskih naprav nudi le osnovne funkcije. Tako na primer, preden zapustiš hišo, lahko le vklopite ali pustite prižgano klimatsko napravo ali pa poizkušate uporabiti nekatere osnovne funkcije za časovno programiranje, ki pa so precej neprijazne do uporabnika. V vsakem primeru pa nimate nadzora nad klimatsko napravo, po tem ko zapustite svoj dom," je zaključil.

Monolyth – pametni upravljalec klimatskih naprav
Izdelek Monolyth je opremljen s številnimi senzorji, s pomočjo katerih zbira in analizira podatke iz okolja. Na osnovi pridobljenih podatkov se Monolyth ''nauči'' vaših življenskih navad in posledično optimizira vaše življenjsko okolje za večje udobje in manjšo porabo energije. Monolyth se upravlja preko brezžičnega omrežja WiFi s pomočjo iOS ali Android aplikacije za pametne telefone ali tablične računalnike.

Lastnosti izdelka

Internetna povezava
Monolyth aplikacija za pametne telefone / tablice vam omogoča popolen nadzor nad vašo klimatsko napravo, kjerkoli na svetu se nahajate.


Spremljajte kaj se dogaja v vašem domu
Monolyth spremlja temperaturo, vlažnost zraka, zračni pritisk, zvok ter kakovost zraka CO2 / VOCs.


Enostavne nastavitve delovanja
Uporabniki imajo možnost upravljanja in spreminjanja uporabniških urnikov za ogrevanje ali hlajenje, nivo temperature, hitrosti ventilatorja itd. Ta funkcija je še posebej priročna, če ste odsotni od doma dalj časa.


Zaznavanje lokacije
Medtem, ko vas ni doma, ni nobene potrebe, da je vaša klimatska naprava vklopljena. Monolyth preko komunikacije z vašim pametnim telefonom zazna, da ste odšli od doma in samodejno izklopi klimo,prav tako pa zazna tudi, kadar se vračate domov in klimo pred vašim pridhodom samodejno vklopi.


Prihranki energije
S spremljanjem zunanje in notranje temperature, vlažnosti in kakovost zraka, se vaša klimatska naprava samodejno prilagodi za optimalno udobje in posledično nižje stroške za energijo


Cloud Sistem
S pomočjo Cloud sistema, Monolyth spremlja zunanjo temperaturo, vlažnost in kakovost zraka in vašo klimatska napravo samodejno prilagodi za optimalno udobje in varčevanje z energijo.


Plug & Play
Monolyth je kompatibilen z več kot 200 blagovnimi znamkami klimatskih naprav. Monolyth komunicira s klimatsko napravo preko IR oddajnika in mora biti v vidnem polju s klimatsko napravo.


Push notifications & API
Dodali smo sistem obveščanja ''push notifications'', preko katerih lahko prejemate nasvete in opominike glede na trenutno situacijo v vašem domu. Prav tako našim kupcem ponujamo ''open API'' tako, funkcionalnosti Monolytha uporabijo v svojih aplikacijah.


Monolyth vsebuje številne senzorje
S pomočjo senzorjev se Monolyth sproti uči in analizira vaše aktivnosti, ter se prilagodi vašemu urniku.
Ko se Monolyth nauči vašega življenskega ritma bo avtomatično prilagajal temperaturo, ko ste doma, v službi ali odsotni za dalj časa.
Monolyth se neprestano uči in prilagaja vašemu življenskemu ritmu. Z vsakim dnem uporabe postane Monolyth še bolj ''pameten''.


Upravljajte več naprav istočasno
Monolyth lahko upravlja tudi z več napravami na različnih lokacijah istočasno: doma, v pisarni, vikendu, itd…

Indiegogo crowdfunding kampanja
Monolyth je trenutno delujoči prototip. S pomočjo zbiranja sredstev na crowdfunding platformi Indiegogo, nameravamo zbrati sredstva za začetek proizvodnje. Indiegogo kampanja se je začela 07.07.2014 in ponuja izredno znižane cene. Za prvih 300 podpornikov, bo na voljo Monolyth za 79$/59EUR. Pričakovana maloprodanja cena je 149$/109EUR.

Monolyth – profil podjetja
Monolyth je bil zasnovan in razvit s strani podjetja Entia d.o.o., specializirano za sisteme za avtomatizacijo doma in vizijo, da bi življenje ljudi naredili bolj udobno in energetsko učinkovito. Odločeni smo, da ustvarimo pametne domače rešitve, ki so energetsko učinkovite, preproste za uporabo in cenovno dostopne.

"Po razvoju strokovnih rešitev za avtomatizacijo doma, smo se odločili, da ponudimo nekaj naših izdelkov in storitev tudi na ločenih segmentih. Z izdekom Monolyth želimo ljudem, ki uporabljajo klimatske naprave omogočiti, da bodo bolje razumeli in nadzorovali svoje bivalno okolje," je povedal Mark Umberger, direktor podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki