marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Moneta v telefonski prodaji


18.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel in Nova KBM sta razvila nov kanal Moneta v telefonski prodaji. Ponuja ga že 9 ponudnikov, ki svoje storitve prodajajo tudi na daljavo prek telefona, saj Moneta v telefonski prodaji omogoča uporabnikom nakupe prek svojih mobilnikov na zelo enostaven in uporabniku prijazen način.

Med prvimi ponudniki Monete v telefonski prodaji je 9 ponudnikov, ki želijo svojim kupcem, naročnikom Mobitel GSM/UMTS, naročnikom Debitela ali uporabnikom Monete pri Novi KBM (naročnikom enega od navedenih mobilnih operaterjev ali Mobiuporabnikom), omogočiti hitro, varno in pregledno brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom. Prvi ponudniki Monete v telefonski prodaji so Eventim, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor, Holiday-control.net, Lecka.net, Esiti, Avtobusna postaja Ljubljana in Vzajemna.

Moneta v telefonski prodaji omogoča hitro izpolnitev nakupne želje, saj se naročilo in plačilo z uporabo mobilnika opravi v nekaj korakih. Postopek plačevanja z Moneto v telefonski prodaji je podoben kot pri plačilu z Moneto Internet, a je za uporabnika lahko še hitrejši in prijaznejši. Kupec pokliče telefonski studio in nato vse podrobnosti nakupa opravi v prijetnem pogovoru z operaterjem, ki vodi postopek plačevanja.

Potek plačevanja:
Uporabnik pokliče na številko, napisano v oglasu prodaje na daljavo.
Z operaterjem ponudnika se dogovori za izdelke, storitve, način dostave in ceno.
Operaterju ponudnika pove svojo mobilno številko.
Med pogovorom operater v sistem vnese znesek plačila, opis predmeta nakupa ter mobilno številko kupca.
Uporabnik podatke prejme v obliki sporočila SMS. Če se s transakcijo strinja, operaterju sporoči enkratno geslo, ki je sestavni del prejetega sporočila SMS.
Poleg operaterja potrdi opravljeni nakup tudi potrditveni SMS, ki ga uporabnik prejme ob nakupu.
Če uporabnik potrebuje račun na podjetje ali svoje ime, operaterju pove tudi natančen naslov in davčno številko. Pridobitev sporočila SMS z enkratnim varnostnim geslom in potrditvenega SMS-a je brezplačna.

Moneta je storitev mobilnega plačevanja, ki vključuje plačila z Moneto na internetu, avtomatih, terminalih ter Moneto v telefonski prodaji, ki je bila prvič predstavljena maja 2005, v okviru sejma Hevreka. Z Moneto uporabniki plačujejo na več kot 4.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, število pa narašča iz dneva v dan. Moneto je uporabilo že prek 100.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij. Več informacij o storitvi mobilnega plačevanja Moneta je objavljenih na www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki