marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobitel ob 20-letnici vklopil 1000. bazno postajo GSM


18.05.2011
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel je ob 20. obletnici mobilne telefonije in 15. obletnici sistema GSM v Sloveniji v svoje omrežje vklopil 1000. bazno postajo GSM. Mobitel je kot prvi slovenski mobilni operater domačim uporabnikom predstavil mobilne telekomunikacije, z rednim posodabljanjem in nadgrajevanjem omrežja pa vedno nove in v tistem času najsodobnejše storitve. Omrežje NMT je vzpostavil že leta 1991, leta 1996 pa še sistem GSM.

Mobitel je ob 20. obletnici svojega delovanja ter hkrati ob 20-letnici mobilne telefonije in 15-letnici sistema GSM v Sloveniji v svoje omrežje vklopil 1000. bazno postajo GSM. Bazna postaja v bližini Šentviškega predora je izboljšala predvsem pokrivanje avtoceste na relaciji Šentvid-Šmartno, pa tudi območje ob cestni povezavi med naselji Vižmarje in Ježica ter posamezne predele naselij Šentvid, Brod in Vižmarje.

V Mobitelu so ponosni, da je družba ključni akter razvoja mobilnih telekomunikacij v Sloveniji. Mobitel je namreč v Slovenijo pripeljal tako analogno (NMT) kot digitalno (GSM) mobilno telefonijo, med prvimi operaterji na svetu pa tudi tretjo generacijo (UMTS), ki je s hitrim prenosom podatkov prinesla povsem nove razsežnosti mobilnih telekomunikacij.

Kljub dokaj poznemu začetku mobilne telefonije se je Slovenija zahvaljujoč Mobitelu hitro razvila v sodobno telekomunikacijsko državo, ki glede na ponudbo in število uporabnikov mobilnih telekomunikacij sodi v sam vrh razvitih držav. V skrbi za uporabnike je Mobitel redno nadgrajeval in izboljševal svoje omrežje, Mobitelova ponudba pa danes omogoča vse napredne tehnologije storitev mobilnih telekomunikacij, GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSPA in HSPA+ ter WLAN. S tem je slovenskim uporabnikom na voljo širok nabor naprednih storitev, kot so konvergenca govornih storitev, obdelava in prenos podatkov, internet, video, televizija, oglaševanje, lokacijske storitve in ustvarjanje socialnih mrež. Ker pa Mobitel danes dela za jutri, je že pripravljen na prihodnost, ki jo prinaša nova tehnologija LTE.

Za kakovost omrežja je Mobitel leta 2008 na podlagi neodvisne raziskave prejel priznanje Najboljše tehnično omrežje revije Connect. Mobitel z nenehnim razvojem in izboljševanjem omrežja, katerega rezultat je tudi jubilejna 1000. bazna postaja, še naprej aktivno zagotavlja najboljšo kakovost storitev za uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki