marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

članki

Mobitel v prvem polletju


17.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Uspešno poslovanje, rast prihodkov in dobička, visoka zvestoba uporabnikov. Uspešno uvajanje najsodobnejših tehnologij in nadgradnja mobilnih omrežij. Mobitel predstavil vrsto privlačnih novosti, mnoge še prihajajo v prihodnjih mesecih.

"Družba Mobitel je v prvi polovici leta 2007 poslovala uspešno in ustvarila 211,3 mio EUR prihodka, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Za 6 odstotkov je večji poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in znaša 71,2 mio EUR. Poslovni izid iz polletnega poslovanja pa je 36,3 mio EUR, višji je za 9 odstotkov", je zagotovil Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela.

Uspešno poslovanje se izkazuje tudi v zvestobi uporabnikov. Konec prvega polletja je imel Mobitel 1.268.462 uporabnikov, več kot 59 odstotkov jih je naročnikov, tržni delež pa je znašal 69 odstotkov. Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: "Kljub izraziti konkurenci Mobitel uspešno ohranja tržni delež in zvestobo uporabnikov. Tudi v prihodnje bomo našim uporabnikom nudili najboljšo celovito storitev in skrben odnos, pri tem pa ne bomo usmerjeni zgolj na nove naročnike. Že od nekdaj smo odločeni, da z enakim spoštovanjem in zavzetostjo obravnavamo prav vsakega uporabnika naših storitev."

Najsodobnejša omrežja ter privlačne in sodobne storitve
Letos bodo minila štiri leta od prihoda Mobitel UMTS na slovenski trg. V tem času je Mobitel izgradil zelo kakovostno omrežje, ki s 550 sprejemno-oddajnimi postajami pokriva več kot 72 odstotkov prebivalstva Slovenije. Širitev omrežja se nadaljuje, Mobitel pa je opravil tudi tehnološko nadgradnjo svojih mobilnih omrežij s tehnologijama EDGE in HSDPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 3,6 Mb/s, Mobitelovi strokovnjaki pa že preskušajo višje prenosne hitrosti. Obenem se lahko Mobitelovi uporabniki nadejajo tudi tehnologije HSUPA, z bistveno višjimi prenosnimi hitrostmi v smeri proti omrežju. Mobitel UMTS redno uporablja 160 tisoč, mobilni podatkovni prenos pa kar 660 tisoč uporabnikov. Skokovito narašča tudi količina prenesenih podatkov, obseg se je letos že podvojil.

Leto 2007 je prineslo mnoge storitvene novosti. Celovito tehnično in oblikovno prenovo je doživel mobilni portal Planet, po katerem sedaj brskamo brezplačno. Mobitel je tudi v ta namen razvil zmogljivo platformo zaračunavanja vsebin, ki omogoča fleksibilno oblikovanje vsebinskih paketov in se tudi tehnološko uvršča med vodilne sisteme v svetovnem merilu. Enako velja za mobilna digitalna potrdila (WPKI). Letos je bila prenovljena tudi storitev Moneta, s katero lahko priročno in trendovsko plačujejo tudi Mobiuporabniki, v sistem Moneta pa se je vključila še Poštna banka Slovenije.

Dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo: "Mobitel se letos intenzivno posveča uvajanju zmogljivih tehnologij, razvoju naprednih storitev, nadgradnji svojih omrežij, lastne informacijske infrastrukture ter rešitev. Nekatere spadajo v svetovni tehnološki vrh. Uspešno delujemo tudi na tujih trgih v okviru Skupine Telekom Slovenije."

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki