marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Mobitel v prvem polletju


17.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Uspešno poslovanje, rast prihodkov in dobička, visoka zvestoba uporabnikov. Uspešno uvajanje najsodobnejših tehnologij in nadgradnja mobilnih omrežij. Mobitel predstavil vrsto privlačnih novosti, mnoge še prihajajo v prihodnjih mesecih.

"Družba Mobitel je v prvi polovici leta 2007 poslovala uspešno in ustvarila 211,3 mio EUR prihodka, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Za 6 odstotkov je večji poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in znaša 71,2 mio EUR. Poslovni izid iz polletnega poslovanja pa je 36,3 mio EUR, višji je za 9 odstotkov", je zagotovil Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela.

Uspešno poslovanje se izkazuje tudi v zvestobi uporabnikov. Konec prvega polletja je imel Mobitel 1.268.462 uporabnikov, več kot 59 odstotkov jih je naročnikov, tržni delež pa je znašal 69 odstotkov. Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: "Kljub izraziti konkurenci Mobitel uspešno ohranja tržni delež in zvestobo uporabnikov. Tudi v prihodnje bomo našim uporabnikom nudili najboljšo celovito storitev in skrben odnos, pri tem pa ne bomo usmerjeni zgolj na nove naročnike. Že od nekdaj smo odločeni, da z enakim spoštovanjem in zavzetostjo obravnavamo prav vsakega uporabnika naših storitev."

Najsodobnejša omrežja ter privlačne in sodobne storitve
Letos bodo minila štiri leta od prihoda Mobitel UMTS na slovenski trg. V tem času je Mobitel izgradil zelo kakovostno omrežje, ki s 550 sprejemno-oddajnimi postajami pokriva več kot 72 odstotkov prebivalstva Slovenije. Širitev omrežja se nadaljuje, Mobitel pa je opravil tudi tehnološko nadgradnjo svojih mobilnih omrežij s tehnologijama EDGE in HSDPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 3,6 Mb/s, Mobitelovi strokovnjaki pa že preskušajo višje prenosne hitrosti. Obenem se lahko Mobitelovi uporabniki nadejajo tudi tehnologije HSUPA, z bistveno višjimi prenosnimi hitrostmi v smeri proti omrežju. Mobitel UMTS redno uporablja 160 tisoč, mobilni podatkovni prenos pa kar 660 tisoč uporabnikov. Skokovito narašča tudi količina prenesenih podatkov, obseg se je letos že podvojil.

Leto 2007 je prineslo mnoge storitvene novosti. Celovito tehnično in oblikovno prenovo je doživel mobilni portal Planet, po katerem sedaj brskamo brezplačno. Mobitel je tudi v ta namen razvil zmogljivo platformo zaračunavanja vsebin, ki omogoča fleksibilno oblikovanje vsebinskih paketov in se tudi tehnološko uvršča med vodilne sisteme v svetovnem merilu. Enako velja za mobilna digitalna potrdila (WPKI). Letos je bila prenovljena tudi storitev Moneta, s katero lahko priročno in trendovsko plačujejo tudi Mobiuporabniki, v sistem Moneta pa se je vključila še Poštna banka Slovenije.

Dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo: "Mobitel se letos intenzivno posveča uvajanju zmogljivih tehnologij, razvoju naprednih storitev, nadgradnji svojih omrežij, lastne informacijske infrastrukture ter rešitev. Nekatere spadajo v svetovni tehnološki vrh. Uspešno delujemo tudi na tujih trgih v okviru Skupine Telekom Slovenije."

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki