marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Mobitel sodeluje na razpisu za UMTS


01.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel sodeluje na javnem razpisu za podelitev radijskih frekvenc za opravljanje mobilnih storitev UMTS. V Mobitelu želijo z razširitvijo frekvenčnega območja, namenjenega UMTS, zagotoviti še višje prenosne hitrosti, vpeljati nove multimedijske storitve, ...

... izboljšati pokritost na ruralnih območjih in znotraj stavb ter povečati kapacitete omrežja, saj je trend rasti uporabnikov strmo vzpenjajoč. V zadnjem letu je rast števila uporabnikov UMTS več kot štirikratna.

V družbi Mobitel so se prijavili na javni razpis za podelitev radijskih frekvenc za opravljanje storitev UMTS. Razlogi za prijavo so razvojno naravnani, saj namerava Mobitel v prihodnosti uvajati nove tehnologije in storitve, bistveno nadgraditi zmogljivosti omrežja ter izboljšati pokritost znotraj stavb in na ruralnih območjih.

Skokovita rast števila uporabnikov, v letu dni se je povečalo za več kot štirikrat, izkazuje strmo vzpenjajoč trend priljubljenosti tretje generacije mobilnih telekomunikacij. Ob tem Mobitel že preizkuša nadgradnjo HSDPA, ki bo v prihodnjem letu omogočila megabitne prenosne hitrosti v omrežju Mobitel UMTS. Napredne zmogljivosti omrežja že povzročajo prehod uporabnikov iz GSM na UMTS, hkrati pa bo naraven razvoj privedel tudi do poslovnih sodelovanj z drugimi ponudniki, ki bodo Mobitel UMTS uporabili kot dostopovno omrežje pri trženju mobilnih storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki