marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Monitor - priročno spremljanje porabe Mobitelovih storitev


09.11.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel zagotavlja najsodobnejše storitve, pisane na kožo uporabnikom mobilnih telekomunikacij. Med slednje sodi tudi izredno popularna storitev Monitor, ki omogoča enostaven, priročen vpogled v mesečno porabo in upravljanje naročniških razmerij.

Družba Mobitel se na hitro razvijajočem trgu zaveda zahtev po sprejemanju dobrih odločitev in prepoznavanju priložnosti ob pravem času in v pravi smeri. Kot eden vodilnih evropskih mobilnih operaterjev na področju razvoja novih tehnologij in storitev je svojim uporabnikom že januarja 2002 predstavil storitev Monitor, ki jo je izpopolnil in še bolj približal potrebam uporabnikov. Odziv je odličen, saj Monitor uporablja že več kot pol milijona Mobitelovih uporabnikov.

Monitor uporabnikom omogoča učinkovito in celovito spremljanje porabe ter drugih naročniških podatkov, naročnikom pa tudi upravljanje z naročniškimi razmerji. Naročniki lahko svojo porabo spremljajo prek SMS-sporočil, mobilnega Planeta (v sklopu Moj Mobitel, Monitor) ter spletnega Monitorja https://monitor.mobitel.si, ki je na voljo tudi Mobiuporabnikom.

Za uporabo spletnega Monitorja je potrebno osebno geslo ali certifikat, ki zagotavlja varen prenos podatkov prek interneta. Osebno geslo omogoča enostaven vpogled v eno naročniško razmerje in vpogled v e-razčlenjeni račun (ob predhodnem naročilu). Namenjeno je uporabnikom družinskih bonusov in službenih mobilnikov ter naročnikom, ki želijo pregled nad lastnimi številkami. Naročniki in Mobiuporabniki lahko osebno geslo naročijo v najbližjem Mobitelovem centru, naročniki pa tudi po pošti (na naslov: Mobitel, d. d., Naročniška služba, Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana) ali po faksu (na številko: 01/ 47 22 062). Naročniki lahko za dostop do Monitorja prijavijo e-certifikat izdajateljev ACNLB (Klik Nove Ljubljanske banke), Halcom, SiGen in Pošte Slovenije. Če certifikata še nimajo, lahko v najbližjem Mobitelovem centru pridobijo Mobitelov e-certifikat ali m-certifikat izdajatelja Halcom. Ob dostopu z e-certifikatom je omogočeno celovito upravljanje vseh naročniških razmerij naročnika, fizične ali pravne osebe.

Naročnikom je na voljo še vpogled v mesečno porabo prek sporočil SMS. Na številko 1919 enostavno pošljejo SMS z določeno ključno besedo, v odgovor pa prejmejo povratno sporočilo z želeno informacijo. S ključno besedo PORABA prejmejo podatke o celotni porabi za tekoči mesec, posebej pa lahko preverijo tudi porabo ločenega računa (ključne beseda: PORABA LR), porabo na številki ALS (PORABA ALS), stanje neporabljenega zakupljenega volumna podatkov (PORABA PP) ter stroške mesečnih nakupov, opravljenih z Moneto (MONETA).

Sama storitev je brezplačna, plačljiva je le dostopna pot do informacij (poslano sporočilo SMS oz. prenos podatkov), pri čemer pa velja, da je dostop prek mobilnega portala Planet v Mobitelovem omrežju prav tako brezplačen. Zato ne preseneča, da Monitor uporablja že več kot pol milijona uporabnikov Mobitel GSM/UMTS.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki