marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Mobitel: Prihajajo najboljši pomladni mobiteli


24.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Prihaja pomlad in z njo najnovejši mobiteli iz Mobitela. Že v mesecu aprilu bodo namreč v Mobitelovi ponudbi na voljo napredni in zmogljivi mobilniki Android - Nexus S, Nokia E7-00, HTC Desire S ter mobilnik z dvojedrnim procesorjem LG Optimus 2X. To je le del prihajajoče ponudbe vodilnega mobilnega operaterja v Sloveniji, ki letos praznuje 20 let delovanja na trgu.

Mobitel je to pomlad uporabnikom pripravil prav posebno ponudbo pametnih mobilnih telefonov - napredna in zmogljiva Androida Nexus S in HTC Desire S ter nadvse atraktivna in težko pričakovana Nokia E7-00, ki jo poganja Symbian^3 operacijski sistem. V ponudbo prihaja tudi prvi mobitel z dvojedrnim procesorjem in zajemom videa polne ločljivosti LG Optimus 2X. Vsi pametni mobilniki omogočajo izjemno uporabniško izkušnjo z naprednimi funkcijami, dizajnom in tehnologijo, ki nudijo všečno, enostavno in celovito uporabo sodobnih telekomunikacij. Vgrajen digitalni fotoaparat s kamero omogoča snemanje kakovostnih fotografij in video posnetkov visoke kakovosti. V okviru vsestranske uporabe multimedijskih in spletnih vsebin ter e-pošte pa poleg sodelovanja v družabnih omrežjih zagotavljajo še bogato izbiro aplikacij in ostalih zabavnih vsebin na spletni trgovini Android Market oziroma v Nokiini trgovini OVI Store.

Težko pričakovana novost na slovenskem trgu Nexus S z operacijskim sistemom Android 2.3 bo imel velik, Super Clear LCD-zaslon na dotik. Poganja ga najnovejši procesor s taktom 1 GHz ter zagotavlja izjemno odzivnost uporabniškega vmesnika in izvrstno uporabniško izkušnjo tudi pri uporabi najbolj zahtevnih programov. Za pomnjenja podatkov bo več kot dovolj prostora v pomnilniku zmogljivosti 14 GB, z dodatno možnostjo pomnilniške kartice. V okviru vsestranske uporabe multimedijskih in spletnih vsebin ter e-pošte poleg sodelovanja v družabnih omrežjih zagotavlja še uporabo Google aplikacij (Maps, Earth, Gmail, Talk). Za večjo povezljivost pa lahko uporabniki mobitel Nexus S uporabijo tudi kot dostopno točko WLAN.

Novinec uveljavljene blagovne znamke, mobitel Nokia E7-00, bo s kar 16 GB spomina ter možnostjo uporabe dokumentov Word, Excel, PowerPoint in Adobe PDF prava rešitev za vse, ki se težko ločijo od svojega dela tudi izven pisarne. Poleg zaslona, občutljivega na dotik, pa ima še polno qwerty tipkovnico. Hkrati bo ponudil tudi obilo vsebin za prosti čas, saj poleg spletnih vsebin, e-pošte in povezovanja v družabna omrežja nudi še brezplačno navigacijo Ovi Maps za vse regije ter vrsto zabavnih in uporabnih aplikacij spletne trgovine Ovi Store. Za lažje predvajanje foto in video vsebin pa je na voljo HDMI-izhod.

V Mobitelovi ponudbi bo prav kmalu tudi HTC Desire S, zmogljiv mobitel z zaslonom na dotik Multi-Touch, operacijskim sistemom Android 2.3 z možnostjo izbire slovenskega jezika ter 1,1 GB spomina in razširljivim pomnilniškim mestom (MicroSD). Za nemoteno komunikacijo in orientacijo bodo med drugim poskrbele aplikacije Google (Maps, Talk, Gmail) ter neposredne povezave v družabna omrežja Facebook, Twitter in YouTube. Pri spletnem dostopu pa je mobilnik HTC Desire S uporaben tudi kot WLAN-dostopna točka.

LG Optimus 2X pri Mobitelu odlikuje izjemno zmogljiv dvojedrni procesor nVidia Tegra 2, operacijski sistem Android, velik zaslon na dotik, popolna podpora megabitnemu internetu ter zmožnost zajemanja video posnetkov v polni HD-ločljivosti (Full HD). Na voljo je tudi HDMI-izhod za priklop mobitela na sodobne televizorje.

Več informacij o ponudbi novih pametnih telefonov pri Mobitelu bo znanih v mesecu aprilu. Spremljajte www.mobitel.si ter Mobitelov profil na spletni strani Facebook. Tako boste pravočasno seznanjeni z Mobitelov akcijsko ponudbo vseh treh omenjenih pametnih mobitelov. Ti bodo z dodatnimi storitvami Mobilni Internet Premium še posebej cenovno ugodni in s tem uporabnikom še bolj dostopni.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki