marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Mobitel in Planet 9 podprla kampanjo "Energija si, bodi učinkovit"


27.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel in njena hčerinska družba Planet 9 sta se pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit" oz. njeni najnovejši akciji "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki želi opozoriti na pomen energije in učinkovito ravnanje z njo.

Družbi Mobitel in Planet 9 sta se v prizadevanju za varovanje okolja pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit", ki želi z akcijo "Izračunaj svoj CO2 odtis" spodbuditi skrb za okolje vsakega posameznika. Vse večje emisije toplogrednih plinov namreč vedno bolj vplivajo na klimatske spremembe na globalni ravni. Akcija tako opozarja na odgovorno ravnanje posameznika, ki lahko pri svojih vsakodnevnih aktivnostih že z enostavnimi ukrepi pomembno prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

V družbah Mobitel in Planet 9 se zavedajo pomembnosti varovanja okolja, zato so se kot družbeno odgovorno podjetje aktivno vključili v omenjeno kampanjo in jo med drugim podprli tudi z objavami in promoviranjem na spletnih portalih www.siol.net in www.planet.si ter na Mobitelovem mobilnem portalu Planet.

Kampanjo "Energija si, bodi učinkovit" spodbuja mreža družbene koristnosti Sinergija, ki predstavlja neinstitucionalizirano obliko sodelovanja tistih pravnih oseb, ki želijo s svojim ravnanjem prispevati k ohranjanju okolja.

Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis"
Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki poteka v okviru kampanje "Energija si, bodi učinkovit", na spletni strani www.energijasi.com oz. www.hse-energija.si posameznikom omogoča izračun osebnega ogljičnega odtisa. Ogljikov dioksid (CO2) namreč predstavlja največji delež emisij toplogrednih plinov, ki so v največji meri krivi za podnebne spremembe, največ CO2 v gospodinjstvih pa nastane pri porabi električne energije, ogrevanju in transportu.
Ogljični odtis je merska enota, ki pove, koliko ton tega toplogrednega plina se ustvari z vsakodnevnimi aktivnostmi posameznikov. Danes ta večkrat presega količino dveh ton, ki jo je narava sposobna nevtralizirati v enem letu.
Cilj omenjene akcije je, da si svoj CO2 odtis izračuna vsaj 1.000 Slovencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki