marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Olimpijske igre na mobilnem in spletnem stičišču


07.08.2008
Objavil: Thomas Bergant

Letošnje olimpijske igre v Pekingu bodo kot izjemen športni spektakel v središču svetovne pozornosti. V tem času se bosta Mobitelov mobilni portal Planet ter Siolovo spletno mesto Sportal prelevila v svojevrstno olimpijsko stičišče ter športnim privržencem ponujala aktualen in celovit pregled dogajanja.

Avtorske prispevke bo pripravljal Planetov in Siolov poročevalec, ki je edini akreditirani predstavnik slovenskih novih medijev v Pekingu. Za prave olimpijske privržence pa bodo poleg informativnih na voljo tudi različne zabavne vsebine.

8. avgusta 2008, se bodo v Pekingu pričele olimpijske igre, napeto športno dogajanje pa se bo odvijalo tudi na Mobitelovem mobilnem portalu Planet. Svetovni športni spektakel bodo lahko uporabniki mobilnega Planeta spremljali v sklopu Šport, v rubriki OI Peking 2008. Hkrati bodo bogate olimpijske vsebine na voljo tudi na Siolovem spletnem portalu Sportal.

Povezava OI Peking 2008 na mobilnem Planetu bo nudila celovit pregled olimpijskega dogajanja ter športnim navdušencem nudila enkratno olimpijsko mobilno stičišče. Tu bodo na enem mestu zbrani aktualni rezultati, sveže novice, zanimivosti, razpored olimpijskega dogajanja po dnevih, pregled nastopov slovenskih športnikov ter celovita predstavitev domače in tuje olimpijske zgodovine, skupaj z obsežno fotogalerijo. Posebne pozornosti bodo deležni slovenska olimpijska reprezentanca in uspehi slovenskih športnikov na dosedanjih olimpijskih igrah, na voljo pa bodo tudi ekskluzivne vsebine s samega prizorišča, ki jih bo v obliki olimpijskega dnevnika pripravljal Planetov poročevalec iz Pekinga. Slednjemu bodo lahko uporabniki pošiljali svoja vprašanja, prav tako pa bodo dogajanje na olimpijskih igrah obiskovalci lahko komentirali v rubriki Vaše mnenje.

Zaradi precejšnje časovne razlike med Kitajsko in Slovenijo bodo le najbolj zvesti privrženci spremljali olimpijsko dogajanje v živo, ki bo pri nas potekalo v zgodnjih jutranjih urah. Da pa bodo domači ljubitelji športa kljub temu sproti obveščeni o najnovejših rezultatih in novicah, jim Planet nudi SMS- in MMS-obveščanje. Če želijo spremljati rezultate prek sporočil SMS, naj pošljejo SMS-sporočilo z vsebino +OIREZ na 1919, za spremljanje rezultatov prek MMS-sporočil pa SMS z vsebino +MOIREZ. Tako bodo ob zaključku posamezne olimpijske discipline lahko preverili, kdo je dobil odličje, se prebil v finale, postavil rekord itd. Na ta način lahko spremljajo tudi olimpijske novice, in sicer se na prejemanje SMS-novic naročijo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z vsebino +OIPREGLED, na prejemanje MMS-novic pa tako, da pošljejo SMS z vsebino +MOIPREGLED.

Za dodatno popestritev olimpijskih vsebin je na voljo nagradni kviz, ki bo glavnemu nagrajencu prinesel mobitel Samsung SGH-F480, med 8. in 24. avgustom pa bodo obiskovalci mobilnega Planeta z glasovanjem za najboljšega slovenskega olimpijca ter malo sreče lahko osvojili Planetov paket presenečenja. Svoj vsakdan si lahko olimpijsko obarvajo tudi z drugimi zabavnimi vsebinami, kot so igre, ozadja, teme in melodije, ki si jih lahko prenesejo na svoj mobilnik. Tu bo navdušila predvsem uradna mobilna igra letošnjih olimpijskih iger - Beijing 2008, v kateri se je mogoče kar prek mobitela podati na interaktivna olimpijska prizorišča ter se potegovati za kolajne.

Za hitri dostop do olimpijskih vsebin na mobilnem Planetu lahko uporabniki pošljejo SMS z vsebino P PEKING na 1919. Brskanje po mobilnem Planetu je v Mobitelovem omrežju brezplačno.

V Peking pa se lahko športni privrženci podajo tudi prek največjega slovenskega športnega spletnega mesta - Siolovega Sportala. Sportal slovi po izjemno bogati in ažurni športni vsebini ter vodilni vlogi med slovenskimi spletišči, ki ponujajo športne vsebine. Med olimpijskimi igrami bo Sportal nudil širok izbor olimpijskih vsebin, med katerimi še posebej izstopajo ažurni rezultati v prav vseh olimpijskih disciplinah, bogati fotoutrinki skupaj z avtorskimi prispevki Planetovega in Siolovega poročevalca, ki je edini akreditirani predstavnik slovenskih novih medijev, ter izjave znanih športnikov in mnoge druge zanimive olimpijske vsebine. Obisk Sportala v času olimpijskega spektakla bo predstavljal zares pravi multimedijski izlet v Peking.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki