marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nova Mobitelova storitev M:Namiznik


16.06.2008
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel uvaja novo brezplačno storitev M:Namiznik, ki omogoča pošiljanje sporočil SMS prek osebnega računalnika. Sporočila so lahko daljša od 160 znakov, uporabnikom pa sta na voljo še uporaba osebnega imenika in arhiv poslanih SMS-sporočil. Hkrati lahko spremljajo tudi tekočo porabo za svojo mobilno številko.

Poslana sporočila SMS se obračunajo skladno s cenikom za uporabo v Mobitelovem omrežju, tudi ko se uporabniki nahajajo v tujini.

Nova storitev bo nadvse dobrodošla vsem naročnikom Mobitel GSM/UMTS in uporabnikom predplačniškega sistema Mobi, ki pošiljajo večje število sporočil SMS, saj lahko z M:Namiznikom izkoristijo vse prednosti, ki jih ponujata računalniška tipkovnica in pregleden zaslon. Kljub temu pa se sporočila prejemniku prikažejo, kot bi bila poslana z mobitela, pošiljatelju pa se obračunajo skladno z Mobitelovim cenikom za pošiljanje sporočil SMS.

Pomembna prednost nove storitve je ta, da uporabniki pri pošiljanje SMS-sporočil prek M:Namiznika niso omejeni le na 160 znakov. M:Namiznik namreč omogoča pošiljanje tudi daljših sporočil, ki se na prejemnikovem mobitelu, če model aparata to omogoča, zložijo v eno samo daljše sporočilo. Med pisanjem SMS-a pa imajo pregled nad tem, kako dolgo je sporočilo in koliko sporočil SMS bo pri pošiljanju obračunanih. Hkrati je v arhivu na voljo seznam vseh sporočil, ki so jih z M:Namiznikom poslali; shranjena sporočila lahko pošljejo ponovno ali pa jih posredujejo drugim naslovnikom. Poleg tega se kontaktni podatki iz sistemskega imenika >Windows Contacts< samodejno prenesejo v M:Namiznik. Tako lahko uporabniki hkrati pošljejo več SMS-sporočil različnim prejemnikom. M:Namiznik pa omogoča tudi spremljanje porabe storitev mobilnih telekomunikacij v tekočem mesecu prek storitve Monitor. Pri tem uporabniki niso omejeni le na porabo sporočil SMS, poslanih z M:Namiznikom, temveč imajo na vpogled celotno porabo storitev za svojo mobilno številko.

Identifikacija uporabnika M:Namiznika poteka s pomočjo uporabniškega imena in gesla. Uporabniško ime predstavlja mobilna številka uporabnika, geslo pa je enako geslu za dostop do spletnega portala Planet.

Mobitelovi naročniki in Mobiuporabniki najdejo program M:Namiznik na Mobitelovih spletnih straneh v zavihku Moj Mobitel (https://moj.mobitel.si/) in si ga prenesejo na svoj računalnik. Za uporabo M:Namiznika sta potrebna internetna povezava in operacijski sistem Windows Vista, v bližnji prihodnosti pa bo na voljo tudi inačica za operacijski sistem Windows XP. Ob namestitvi programa ter vnosu uporabniškega imena in gesla se na zaslonu računalnika prikaže okno programa M:Namiznik z vsemi možnostmi, ki jih storitev omogoča.

Program M:Namiznik je brezplačen. Sporočila SMS, poslana prek omenjenega programa, pa se obračunajo skladno s cenikom za pošiljanje sporočil SMS v Mobitelovem omrežju, ne glede na to, kje se uporabnik nahaja. Z M:Namiznikom imajo tako uporabniki na voljo ugodnost cen sporočil SMS, poslanih v domačem omrežju, tudi med obiskom tujih držav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki