marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobitel napoveduje tehnologijo HSDPA


20.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel, ki je uporabnikom med prvimi v svetu in kot edini slovenski operater ponudila storitve UMTS, z novo ponudbo dveh PC-podatkovnih kartic že napoveduje nov korak proti 3,5 generaciji mobilnih telekomunikacij v Sloveniji.

Mobitelovim uporabnikom sta po novem na voljo kartici Option GlobeTrotter HSDPA ter Novatel Wireless Merlin U740, ki poleg delovanja v omrežjih GSM/GPRS in UMTS podpirata tudi tehnologijo HSDPA s hitrostjo prenosa do 1,8 Mb/s.

Družba Mobitel je obogatila svojo spomladansko ponudbo z novima PC-podatkovnima karticama, ki podpirata tehnologijo HSDPA (High Speed Downlink Packet Access). V ponudbo se tako uvrščata kartici Option GlobeTrotter HSDPA ter Novatel Wireless Merlin U740. Poleg delovanja v omrežjih GSM/GPRS in UMTS sta obe kartici odprti v prihodnost, saj podpirata tudi tehnologijo HSDPA.

Uporabniki bodo z nakupom kartic pridobili možnost uporabe najsodobnejših tehnologij mobilnega podatkovnega prenosa doma in v tujini, ob tem pa podpora HSDPA predstavlja dolgoročno rešitev, saj omogoča prehod na tretjo in pol generacijo mobilnih telekomunikacij. Že tehnologija UMTS s hitrejšim prenosom podatkov (do 384 Kb/s) omogoča bogatejšo uporabniško izkušnjo, tehnologija HSDPA pa bo že v prvi fazi omogočala nadaljnji 5-6-krat hitrejši prenos podatkov.

Družba Mobitel bo v drugi polovici leta 2006 začela preizkušati tehnologijo HSDPA, čemur bo sledila postopna nadgradnja omrežja UMTS. Prednosti tehnologije HSDPA bodo tako na voljo Mobitelovim uporabnikom z novima HSDPA-karticama po končani nadgradnji. Komercialna uvedba tehnologije HSDPA je predvidena v začetku prihodnjega leta. Tehnologija HSDPA predstavlja nadgradnjo omrežja tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS, ki bo omogočala bistveno višje prenosne hitrosti. Že v prvi fazi bo omogočena hitrost prenosa do 1,8 Mb/s, z razvojem tehnologije in terminalov pa se bo povzpela do 3,6 Mb/s in več.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki