marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

članki

Najdi svoje mesto


14.06.2006
Objavil: Thomas Bergant

Z včerajšnjim dnem je mesto [url=http://www.ljubljana.si]Ljubljana[/url] dobilo 50 markacij in prvi interaktivni mobilni vodnik po Ljubljani [b]"Najdi svoje mesto"[/b] avtorjev [b]Marka Bauerja[/b] in [b]Mihe Šaleharja[/b].

Na mobilnem Planetu v sklopu Info/Spoznaj Slovenijo je od včeraj, 13. junija 2006, na voljo nov vsebinski sklop Najdi svoje mesto, prvi interaktivni mobilni vodnik po mestu Ljubljana. Po centru mesta in bližnji okolici je na sprehajalnih površinah postavljeno 50 markacij, ki vsebujejo zanimive informacije o posamezni lokaciji. Vsaka markacija je namreč postavljena pred objektom, ki je povezan z zanimivim zgodovinskim dogodkom oz. polpreteklo pop kulturo. Več o dogodku lahko vsi ljubitelji zanimivosti izvedo, če ključno besedo, navedeno na markaciji, kot sporočilo SMS pošljejo na številko 1919. Nato v povratnem SMS-u v nekaj sekundah prejmejo povezavo na mobilni portal Planet, kjer lahko v besedi, sliki in ponekod tudi v video zapisu spoznajo želeno zanimivost. Omenjene vsebine so brezplačne, plačljiv je le SMS, ki ga uporabnik pošlje na številko 1919, ter prenos podatkov prek omrežja GPRS/UMTS.
Projekt je nastal v sodelovanju s podjetjem Planet 9, Zavodom za turizem Ljubljana ter Mestno občino Ljubljana, namenjen pa je vsem radovednim Mobitelovim in Debitelovim uporabnikom GSM/UMTS, ki želijo prek mobilnega Planeta odkrivati polpreteklo urbano zgodovino mesta Ljubljana.

Avtorja Marko Bauer in Miha Šalehar na zanimiv in presenetljiv način odkrivata in povezujeta dogodke, ljudi, filme, glasbo in ideje, ki so soustvarjale sodobno urbano kulturo. Vsebina interaktivnega mobilnega vodnika so predvsem dogodki in ljudje, ki so vplivali na urbano Ljubljano v zadnjih nekaj desetletjih in večinoma nimajo svojega spomenika. Vodnik Najdi svoje mesto je enkraten tudi zaradi načina odkrivanja točk. Te mora odkriti vsak uporabnik sam med sprehajanjem po Ljubljani. Sprehajalci, ki bodo do 31. julija 2006 odkrili vseh 50 točk v Ljubljani, bodo uvrščeni v nagradno žrebanje. Srečnega izžrebanca čaka nadvse izvirna in privlačna nagrada - lahko si bo izbral lokacijo in postavil svojo točko, s katero bo postal del urbane zgodovine mesta.

Dostop do interaktivnega mobilnega vodnika je enostaven, Mobitelovi in Debitelovi uporabniki potrebujejo le mobilnik, ki podpira paketni prenos podatkov (GPRS/UMTS) ter dostop do Planeta. Za dodatne informacije in pomoč se uporabniki lahko obrnejo na Center za pomoč naročnikom izbranega operaterja: Mobitelovi naročniki lahko kadarkoli pokličejo na brezplačne številke 031/041/051 700 000, Mobiuporabniki na 031/041/051 121, Debitelovi naročniki pa lahko pokličejo na 01 3060100 ali 041 400 100.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki