marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Mobitel uspešno s HSDPA in EDGE


06.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel učinkovito nadgrajuje svoja mobilna omrežja z najsodobnejšimi tehnologijami. Nadgradnja s tehnologijo HSDPA in EDGE poteka skladno z načrti in bo končana v prihodnjih mesecih. Nadgrajenih je že 70 odstotkov Mobitelovih omrežij.

Družba Mobitel učinkovito in skladno z načrti nadgrajuje svoja mobilna omrežja. Tehnične ekipe Mobitela so že omogočile megabitne prenosne hitrosti s tehnologijo HSDPA (do 3,6 Mb/s) v 70 odstotkih omrežja Mobitel UMTS. Hitro napreduje tudi nadgradnja omrežja GSM s tehnologijo EDGE. Obe omrežji bosta dokončno nadgrajeni v prihodnjih mesecih.

Dr. Mitja Štular, direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu: "Zadovoljen sem s hitrostjo nadgradnje Mobitelovih omrežij. Naš cilj je uporabnikom povsod, kjer imajo na voljo signal Mobitelovih omrežij, zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo. Naša omrežja so tako med najboljšimi in najbolj sodobnimi v svetu."

Signal omrežja Mobitel UMTS pokriva že 71,8 % prebivalstva. Razširjenost uporabe Mobitel UMTS hitro narašča, uporabnikov tretje generacije mobilnih telekomunikacij je že 120 tisoč.

Mobitel tudi v Planici
Družba Mobitel bo tudi letos zagotovila pokritost s signalom omrežja UMTS/HSDPA v Planici. Vsem uporabnikom pa bo na portalu Planet pripravila celovit pregled dogajanja v Planici. Do 15. marca bo na Planetu potekala tudi velika nagradna igra Peljite avtobus prijateljev v Planico. Srečnega nagrajenca bo Planet popeljal na ogled finala svetovnega pokala smučarskih skokov, ki bo 25. marca v Planici, in sicer z avtobusom, na katerega bo povabil svoje prijatelje in znance. Nagradna vprašanja in vsebine, povezane s Planico, uporabniki najdejo na mobilnem Planetu v sklopih Novo in Šport, za hitri dostop do nagradne igre pa lahko pošljejo SMS-sporočilo z vsebino P PLANICA na 1919.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki