marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

slikaSnapdragon 888 Plus bo poganjal Honorjeve novosti
07.05.2021

Odkar je Huawei prodal blagovno znamko Honor, je družba dobila dovoljenje za ponovno sodelovanje s Qualcommom. Tako že vemo, da pri podjetju delajo na novem mobilniku Honor 50 Pro+, ki naj bi ga poganjal Snapdragon 888. Honor pa naj bi glede na govorice bil le en izmed proizvajalcev, ki bo svoj mobilnik opremil s tem čipom.

članki

Družba Mobitel na NT konferenci


22.05.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel se tudi letos predstavlja na NT konferenci, ki bo potekala v Portorožu med 22. in 25. majem. Mobitel bo predstavil svoje inovativne rešitve, ki jih omogočajo napredne tehnologije mobilnih telekomunikacij.

Mobitelovi strokovnjaki bodo na konferenci s svojim znanjem in izkušnjami nastopili kot predavatelji, na posebnem dogodku pa bo Esad Babačič v sodelovanju z Mobitelom predstavil družbeno angažiran projekt Verjemi v svoj koš.

Družba Mobitel se bo predstavila na največjem in najpomembnejšem dogodku s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji s predavanji strokovnjakov in zanimivo predstavitvijo sodobnih tehnologij. NT konferenca bo potekala med 22. in 25. majem v Portorožu, prisotnost družbe Mobitel pa odraža tesno sodelovanje Mobitela in Microsofta na področju razvoja najsodobnejših rešitev. Slednje izhajajo iz vse bolj izrazite sinergije med telekomunikacijskimi in informacijskimi tehnologijami 21. stoletja, Mobitelovim uporabnikom pa so na voljo med prvimi na svetu.

S predavanji na NT konferenci sodelujejo Mobitelovi strokovnjaki, ki predstavljajo nove generacije brezžičnih mobilnih podatkovnih tehnologij, medtem ko bo Esad Babačič na posebnem dogodku, imenovanem Ring, 23. maja predstavil dobrodelni projekt Verjemi v svoj koš, ki ga izvaja v sodelovanju z Mobitelom. Istega dne zvečer bo v okviru Mobitelovega sponzorstva potekal dobrodelni pohod pod geslom >Učimo se za življenje< od lagune Grand Hotel Bernardin do Avditorija v Portorožu, kjer bo ob 20.30 uri sledil še koncert treh udarnih slovenskih glasbenikov, Zorana Predina, Petra Lovšina in Vlada Kreslina. Udeleženci bodo pri tem lahko sodelovali v dobrodelni akciji Verjemi v svoj koš za obnovo uničenih in zanemarjenih košarkaških igrišč po Sloveniji prek Mobitelove storitve SMS Donacija. V omenjeni akciji lahko sodelujejo tako, da pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo IGRISCE na 1919 in s tem v dobrodelni namen akcije prispevajo 230 SIT (0,96 EUR), družba Mobitel pa se dobrodelni namen odreka vsem prihodkom, povezanih s tovrstnimi sporočili SMS in jih bo po odbitju DDV v lastnem imenu donirala projektu.

Na Mobitelovem razstavnem prostoru se lahko udeleženci NT konference seznanijo z naprednimi storitvami mobilnih telekomunikacij, zanje pa bo pripravljena še posebej ugodna ponudba mobilnikov in dodatne opreme.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki