marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nova storitev m:stik


15.11.2007
Objavil: Thomas Bergant

Vodilni slovenski mobilni operater Mobitel je skupaj s partnerji na mednarodni konferenci CARTES v Parizu predstavil novo storitev m:stik, ki se uvršča med prve tovrstne rešitve na področju združevanja fiksnih in mobilnih storitev. Storitev podobno kot m:komunikator prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij na osebne in prenosne računalnike.

Z m:stikom bodo lahko uporabniki na računalniku sprejemali in opravljali video ter glasovne klice ter uporabljali SMS- in MMS-sporočanje, pri tem pa ohranili svojo običajno klicno številko.

Mobitel je skupaj s partnerji na mednarodnem dogodku CARTES, ki te dni poteka v francoski prestolnici, predstavil novo storitev m:stik, ki prepleta mobilno in internetno komunikacijo. Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo in sprejemajo glasovne klice, pošiljajo in prejemajo SMS- in MMS-sporočila, s sogovorniki, ki imajo UMTS-videotelefon, pa lahko komunicirajo tudi prek videoklicev.

Storitev bo na voljo Mobitelovim naročnikom, veseli pa jo bodo predvsem tisti, ki pogosto gostujejo v tujini, saj se bodo tudi klici v tujini obračunavali po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju. Ta prednost lahko mnogim uporabnikom pomeni bistveni prihranek pri stroških gostovanja.

Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema se nahaja v priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni potrebno predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku. Storitev m:stik bo omogočal tudi kratke številke MPO, pri odhodnih in dohodnih klicih, doma in tudi v tujini.

"Storitev m:stik predstavlja svetovno novost, s katero je Mobitel omogočil uporabo mobilnih storitev kjerkoli v internetu ter na ta način združil mobilni in fiksni svet. Storitev je rezultat uspešnega razvojnega dela vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov, s katerim dokazujemo našo naprednost in razvojni potencial. Prepričani smo, da bo storitev tudi prodajna uspešnica," je izjavil dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologija v podjetju Mobitel.

Storitev bo Mobitelovim naročnikom na voljo v prihodnjih mesecih.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja v sodelovanju s podjetjema BridgePort in Oberthur Card System.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki