marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Nova storitev m:stik


15.11.2007
Objavil: Thomas Bergant

Vodilni slovenski mobilni operater Mobitel je skupaj s partnerji na mednarodni konferenci CARTES v Parizu predstavil novo storitev m:stik, ki se uvršča med prve tovrstne rešitve na področju združevanja fiksnih in mobilnih storitev. Storitev podobno kot m:komunikator prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij na osebne in prenosne računalnike.

Z m:stikom bodo lahko uporabniki na računalniku sprejemali in opravljali video ter glasovne klice ter uporabljali SMS- in MMS-sporočanje, pri tem pa ohranili svojo običajno klicno številko.

Mobitel je skupaj s partnerji na mednarodnem dogodku CARTES, ki te dni poteka v francoski prestolnici, predstavil novo storitev m:stik, ki prepleta mobilno in internetno komunikacijo. Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo in sprejemajo glasovne klice, pošiljajo in prejemajo SMS- in MMS-sporočila, s sogovorniki, ki imajo UMTS-videotelefon, pa lahko komunicirajo tudi prek videoklicev.

Storitev bo na voljo Mobitelovim naročnikom, veseli pa jo bodo predvsem tisti, ki pogosto gostujejo v tujini, saj se bodo tudi klici v tujini obračunavali po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju. Ta prednost lahko mnogim uporabnikom pomeni bistveni prihranek pri stroških gostovanja.

Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema se nahaja v priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni potrebno predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku. Storitev m:stik bo omogočal tudi kratke številke MPO, pri odhodnih in dohodnih klicih, doma in tudi v tujini.

"Storitev m:stik predstavlja svetovno novost, s katero je Mobitel omogočil uporabo mobilnih storitev kjerkoli v internetu ter na ta način združil mobilni in fiksni svet. Storitev je rezultat uspešnega razvojnega dela vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov, s katerim dokazujemo našo naprednost in razvojni potencial. Prepričani smo, da bo storitev tudi prodajna uspešnica," je izjavil dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologija v podjetju Mobitel.

Storitev bo Mobitelovim naročnikom na voljo v prihodnjih mesecih.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja v sodelovanju s podjetjema BridgePort in Oberthur Card System.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki