marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

07.12.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel je konec novembra komercialno uvedla napredno storitev fiksno-mobilne konvergence, m:stik. Storitev omogoča izrazite prihranke pri strošku uporabe mobilnih storitev v tujini. Na trgu zanjo že vlada veliko zanimanje, večje količine m:stikov bodo prišle v kratkem.

Storitev m:stik je naslednik m:komunikatorja in prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij v svet računalništva in interneta.

Mobitel je konec novembra komercialno uvedel novo storitev m:stik, ki prepleta mobilno in internetno komunikacijo. Rešitev predstavlja dovršen koncept fiksno-mobilne konvergence, ki je usmerjen v zagotavljanje enotnih storitev in identitete uporabnika na različnih napravah, v mobilnem in internetnem svetu. Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo in sprejemajo glasovne klice, uporabljajo SMS- in MMS-sporočanje ter videotelefonijo. Pri tem ohranijo svojo mobilno številko, ki jo sicer uporabljajo z mobilnikom.
Storitev je na voljo Mobitelovim naročnikom, zanjo pa na trgu vlada veliko zanimanje. V kratkem bodo v Mobitelovi prodajni mreži na voljo večje količine m:stikov. Slednji je še posebej dobrodošel pri naročnikih, ki pogosto gostujejo v tujini, saj omogoča izrazite prihranke. Klici prek m:stika se v tujini namreč obračunajo po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju, poleg tega pa se ne zaračunavajo dohodni klici. Storitev m:stik omogoča tudi kratke številke MPO, pri odhodnih in dohodnih klicih, doma in tudi v tujini.

Enostavna uporaba
Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema se nahajata na priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni potrebno predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku.

Cena naprave m:stik znaša 59 EUR, mesečna naročnina pa 7,49 EUR. Ob vklopu storitve se uporabniku zaračuna še priključna taksa 4,99 EUR. Poleg m:stika kupec prejme tudi slušalke z mikrofonom, uporaba storitve pa je mogoča tudi z zvočniki in mikrofonom, ki so vgrajeni v prenosnih računalnikih. Vložek v m:stik je lahko hitro povrnjen pri uporabi storitve v tujini, kjer sicer za običajno mobilno telefonijo veljajo bistveno višje cene kot v domačem omrežju.

Odprta razvojna pot
Uvedba m:stika je zahtevala nadgradnje in delno postavitev nove Mobitelove telekomunikacijske infrastrukture, ki podpira tako storitev m:stik kot tudi bodoče storitve fiksno-mobilne konvergence. Rešitev je odprta za uvedbo novih inovativnih storitev, ki jih bo Mobitel ponudil v kratkem.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja v sodelovanju s podjetjema BridgePort Networks in Oberthur Card System.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki