marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

07.12.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel je konec novembra komercialno uvedla napredno storitev fiksno-mobilne konvergence, m:stik. Storitev omogoča izrazite prihranke pri strošku uporabe mobilnih storitev v tujini. Na trgu zanjo že vlada veliko zanimanje, večje količine m:stikov bodo prišle v kratkem.

Storitev m:stik je naslednik m:komunikatorja in prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij v svet računalništva in interneta.

Mobitel je konec novembra komercialno uvedel novo storitev m:stik, ki prepleta mobilno in internetno komunikacijo. Rešitev predstavlja dovršen koncept fiksno-mobilne konvergence, ki je usmerjen v zagotavljanje enotnih storitev in identitete uporabnika na različnih napravah, v mobilnem in internetnem svetu. Storitev m:stik uporabnikom omogoča, da na internet povezan osebni ali prenosni računalnik v nekaj trenutkih opremijo s funkcijami mobilnika in z njim opravljajo in sprejemajo glasovne klice, uporabljajo SMS- in MMS-sporočanje ter videotelefonijo. Pri tem ohranijo svojo mobilno številko, ki jo sicer uporabljajo z mobilnikom.
Storitev je na voljo Mobitelovim naročnikom, zanjo pa na trgu vlada veliko zanimanje. V kratkem bodo v Mobitelovi prodajni mreži na voljo večje količine m:stikov. Slednji je še posebej dobrodošel pri naročnikih, ki pogosto gostujejo v tujini, saj omogoča izrazite prihranke. Klici prek m:stika se v tujini namreč obračunajo po enaki ceni, kot velja v Mobitelovem omrežju, poleg tega pa se ne zaračunavajo dohodni klici. Storitev m:stik omogoča tudi kratke številke MPO, pri odhodnih in dohodnih klicih, doma in tudi v tujini.

Enostavna uporaba
Storitev m:stik je uporabniku prijazna, uporabniški vmesnik pa je v slovenskem jeziku. Vsa strojna in programska oprema se nahajata na priročnem USB-ključu, zato na računalnik ni potrebno predhodno nameščati programske opreme, prav tako na njem po uporabi m:stika ne ostanejo občutljivi podatki. Uporabnik m:stika ohrani svojo mobilno klicno številko, zato je na njej dosegljiv tako pri uporabi mobilnika kot m:stika na osebnem oziroma prenosnem računalniku.

Cena naprave m:stik znaša 59 EUR, mesečna naročnina pa 7,49 EUR. Ob vklopu storitve se uporabniku zaračuna še priključna taksa 4,99 EUR. Poleg m:stika kupec prejme tudi slušalke z mikrofonom, uporaba storitve pa je mogoča tudi z zvočniki in mikrofonom, ki so vgrajeni v prenosnih računalnikih. Vložek v m:stik je lahko hitro povrnjen pri uporabi storitve v tujini, kjer sicer za običajno mobilno telefonijo veljajo bistveno višje cene kot v domačem omrežju.

Odprta razvojna pot
Uvedba m:stika je zahtevala nadgradnje in delno postavitev nove Mobitelove telekomunikacijske infrastrukture, ki podpira tako storitev m:stik kot tudi bodoče storitve fiksno-mobilne konvergence. Rešitev je odprta za uvedbo novih inovativnih storitev, ki jih bo Mobitel ponudil v kratkem.

Rešitev m:stik je skupaj z Mobitelom razvilo podjetje Iskratel iz Kranja v sodelovanju s podjetjema BridgePort Networks in Oberthur Card System.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki