marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Mobitel LTE/4G tudi za uporabnike predplačniškega mobilnega interneta


02.09.2013
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater prednosti hitrega prenosa podatkov LTE ponudil tudi uporabnikom predplačniškega mobilnega interneta. Prenos podatkov Mobitel LTE/4G je na voljo v okviru obstoječih paketov predplačniškega mobilnega interneta kot brezplačna dodatna storitev, ki si jo uporabnik vklopi po želji.

Do omrežja Mobitel LTE/4G nato dostopa povsod, kjer je zagotovljena ustrezna pokritost LTE, to je v 55 slovenskih krajih, s čimer je zagotovljena skoraj 50-odstotna pokritost prebivalstva. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države na svetu, kjer je hitri prenos podatkov LTE na voljo tudi v okviru predplačniške ponudbe.

Pogoji za uporabo hitrega prenosa podatkov Mobitel LTE/4G so sicer enaki kot za naročnike: uporabnik potrebuje napravo s podporo LTE (osebni ali tablični računalnik, USB-modem, mobilno dostopno točko WiFi), USIM-kartico ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G. Uporabniki predplačniškega mobilnega interneta, ki želijo za prenos podatkov uporabljati omrežje Mobitel LTE/4G, pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo LTE na številko 1918 ali vklop hitrega prenosa podatkov LTE uredijo prek portala moj.telekom.si.

Z novo ponudbo LTE Telekoma Slovenije so sodobne tehnologije, ki zagotavljajo bistvene večje prenosne hitrosti in s tem novo kakovost mobilnega interneta, dostopne širšemu krogu uporabnikov. Ponudba namreč poleg naročnikov vključuje tudi predplačniške uporabnike, ki spletni dostop praviloma potrebujejo le občasno. Tako lahko s paketi predplačniškega mobilnega interneta zakupijo toliko dni neomejenega interneta, kolikor ga potrebujejo, kar je nadvse dobrodošlo tudi tujcem, ki so v Sloveniji le začasno, pa tudi za vse, ki želijo mobilni internet uporabljati brez naročnine.

Pri tem imajo na voljo cenovno ugodno ponudbo, saj en dan internetnega dostopa stane le 2 evra, 30 dni 10 evrov in 100 dni samo 20 evrov. Izbirajo lahko med dvema paketoma, prvi po ceni 9,90 evra nudi SIM-kartico za prenos podatkov, drugi pa za 79 evrov poleg SIM-karnitice vključuje še mobilno dostopno točko ZTE MF60 uFi. Ob uvedbi ponudbe LTE za predplačniške uporabnike je v ponudbi nov paket, ki v E-trgovini omogoča nakup USB LTE-modema Huawei E3276 po ugodni ceni 99 evrov. V ponudbi Mobitel LTE/4G pa sta še dve LTE-dostopni točki, ZTE MF91D in Huawei E5776s. Navedene cene vključujejo DDV.
Telekom Slovenije je omrežje Mobitel LTE/4G predstavil letos pomladi, v samo petih mesecih od uvedbe pa je uspel zagotoviti skoraj 50-odstotno pokritost prebivalstva z LTE-signalom, s hitrostmi do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v smeri od uporabnika. Omrežje LTE tvori 157 baznih postaj in je na voljo v 55 krajih. Hkrati je v ponudbi že 21 naprav LTE, od mobilnih telefonov do tabličnih računalnikov ter modemov USB in MiFi, po akcijskih cenah, z možnostjo nakupa na obroke.
Telekom Slovenije je ponudbo naprav LTE obogatil s privlačnimi novostmi, težko pričakovanim tabličnim računalnikom Samsung Galaxy TAB 3 8.0 LTE, pametni telefon Samsung Galaxy S4 Active, odporen na vodo in prah, ter mobitel Samsung Galaxy S4 Zoom z izjemno kamero. Zmogljive naprave družine Galaxy S4 so v ponudbi po akcijskih cenah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki