marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobitel LTE/4G tudi za uporabnike predplačniškega mobilnega interneta


02.09.2013
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater prednosti hitrega prenosa podatkov LTE ponudil tudi uporabnikom predplačniškega mobilnega interneta. Prenos podatkov Mobitel LTE/4G je na voljo v okviru obstoječih paketov predplačniškega mobilnega interneta kot brezplačna dodatna storitev, ki si jo uporabnik vklopi po želji.

Do omrežja Mobitel LTE/4G nato dostopa povsod, kjer je zagotovljena ustrezna pokritost LTE, to je v 55 slovenskih krajih, s čimer je zagotovljena skoraj 50-odstotna pokritost prebivalstva. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države na svetu, kjer je hitri prenos podatkov LTE na voljo tudi v okviru predplačniške ponudbe.

Pogoji za uporabo hitrega prenosa podatkov Mobitel LTE/4G so sicer enaki kot za naročnike: uporabnik potrebuje napravo s podporo LTE (osebni ali tablični računalnik, USB-modem, mobilno dostopno točko WiFi), USIM-kartico ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G. Uporabniki predplačniškega mobilnega interneta, ki želijo za prenos podatkov uporabljati omrežje Mobitel LTE/4G, pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo LTE na številko 1918 ali vklop hitrega prenosa podatkov LTE uredijo prek portala moj.telekom.si.

Z novo ponudbo LTE Telekoma Slovenije so sodobne tehnologije, ki zagotavljajo bistvene večje prenosne hitrosti in s tem novo kakovost mobilnega interneta, dostopne širšemu krogu uporabnikov. Ponudba namreč poleg naročnikov vključuje tudi predplačniške uporabnike, ki spletni dostop praviloma potrebujejo le občasno. Tako lahko s paketi predplačniškega mobilnega interneta zakupijo toliko dni neomejenega interneta, kolikor ga potrebujejo, kar je nadvse dobrodošlo tudi tujcem, ki so v Sloveniji le začasno, pa tudi za vse, ki želijo mobilni internet uporabljati brez naročnine.

Pri tem imajo na voljo cenovno ugodno ponudbo, saj en dan internetnega dostopa stane le 2 evra, 30 dni 10 evrov in 100 dni samo 20 evrov. Izbirajo lahko med dvema paketoma, prvi po ceni 9,90 evra nudi SIM-kartico za prenos podatkov, drugi pa za 79 evrov poleg SIM-karnitice vključuje še mobilno dostopno točko ZTE MF60 uFi. Ob uvedbi ponudbe LTE za predplačniške uporabnike je v ponudbi nov paket, ki v E-trgovini omogoča nakup USB LTE-modema Huawei E3276 po ugodni ceni 99 evrov. V ponudbi Mobitel LTE/4G pa sta še dve LTE-dostopni točki, ZTE MF91D in Huawei E5776s. Navedene cene vključujejo DDV.
Telekom Slovenije je omrežje Mobitel LTE/4G predstavil letos pomladi, v samo petih mesecih od uvedbe pa je uspel zagotoviti skoraj 50-odstotno pokritost prebivalstva z LTE-signalom, s hitrostmi do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v smeri od uporabnika. Omrežje LTE tvori 157 baznih postaj in je na voljo v 55 krajih. Hkrati je v ponudbi že 21 naprav LTE, od mobilnih telefonov do tabličnih računalnikov ter modemov USB in MiFi, po akcijskih cenah, z možnostjo nakupa na obroke.
Telekom Slovenije je ponudbo naprav LTE obogatil s privlačnimi novostmi, težko pričakovanim tabličnim računalnikom Samsung Galaxy TAB 3 8.0 LTE, pametni telefon Samsung Galaxy S4 Active, odporen na vodo in prah, ter mobitel Samsung Galaxy S4 Zoom z izjemno kamero. Zmogljive naprave družine Galaxy S4 so v ponudbi po akcijskih cenah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki