marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Mobitel je v svoje omrežje vpeljal IPv6


20.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno omogočili sodobni internetni protokol IPv6 v Mobitelovem omrežju. Po uspešnih preizkušanjih je sledila tudi integracija v produkcijsko okolje, odslej pa je IPv6 brez doplačila na voljo Mobitelovim uporabnikom.

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno zaključili kompleksen projekt implementacije internetnega protokola IPv6 v Mobitelovo omrežje in komercialno ponudbo. IPv6 pri Mobitelu testno deluje že dalj časa, odslej pa je tudi komercialno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom.

IPv6 je brez dodatnih stroškov na voljo vsem naročnikom Mobitel GSM/UMTS, ki na številko 1918 pošljejo ključno besedo IPv6. V povratnem sporočilu prejmejo podatke o nastavitvah mobilnega aparata. V tem trenutku protokol IPv6 že podpirajo novi mobilniki s Symbian OS, pričakovano pa je, da bo IPv6 v kratkem omogočen tudi na večini novih mobilnikov.

Direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu, mag. Matjaž Beričič: »Slovenija je z Mobitelom pri uvajanju protokola IPv6 med vodilnimi v svetu. Celovita podpora protokolu IPv6 pri Mobitelu je temelj, s katerim lahko Mobitelovi uporabniki že sedaj dostopajo tudi do vsebin IPv6 naslovnega prostora, ki je ključen za prihodnost interneta oziroma t. i. 'interneta stvari', saj je naslovni prostor IPv4, na katerem temelji večina današnjega interneta, praktično zaseden. Prehod na IPv6 je pomemben korak v prihodnost – pravzaprav je to eden od strateško najbolj pomembnih tehnoloških premikov v zadnjih letih. Pri Mobitelu smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu, ki imajo IPv6 v produkciji. Tudi to nam omogoča, da s pomočjo najboljšega in najbolj varnega omrežja še naprej zagotavljamo najmodernejše storitve.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki