marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Mobitel je v svoje omrežje vpeljal IPv6


20.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno omogočili sodobni internetni protokol IPv6 v Mobitelovem omrežju. Po uspešnih preizkušanjih je sledila tudi integracija v produkcijsko okolje, odslej pa je IPv6 brez doplačila na voljo Mobitelovim uporabnikom.

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno zaključili kompleksen projekt implementacije internetnega protokola IPv6 v Mobitelovo omrežje in komercialno ponudbo. IPv6 pri Mobitelu testno deluje že dalj časa, odslej pa je tudi komercialno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom.

IPv6 je brez dodatnih stroškov na voljo vsem naročnikom Mobitel GSM/UMTS, ki na številko 1918 pošljejo ključno besedo IPv6. V povratnem sporočilu prejmejo podatke o nastavitvah mobilnega aparata. V tem trenutku protokol IPv6 že podpirajo novi mobilniki s Symbian OS, pričakovano pa je, da bo IPv6 v kratkem omogočen tudi na večini novih mobilnikov.

Direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu, mag. Matjaž Beričič: »Slovenija je z Mobitelom pri uvajanju protokola IPv6 med vodilnimi v svetu. Celovita podpora protokolu IPv6 pri Mobitelu je temelj, s katerim lahko Mobitelovi uporabniki že sedaj dostopajo tudi do vsebin IPv6 naslovnega prostora, ki je ključen za prihodnost interneta oziroma t. i. 'interneta stvari', saj je naslovni prostor IPv4, na katerem temelji večina današnjega interneta, praktično zaseden. Prehod na IPv6 je pomemben korak v prihodnost – pravzaprav je to eden od strateško najbolj pomembnih tehnoloških premikov v zadnjih letih. Pri Mobitelu smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu, ki imajo IPv6 v produkciji. Tudi to nam omogoča, da s pomočjo najboljšega in najbolj varnega omrežja še naprej zagotavljamo najmodernejše storitve.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki