marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Inovativno sodelovanje Hiše eksperimentov in Mobitela


09.06.2008
Objavil: Thomas Bergant

Hiša eksperimentov in družba Mobitel sta v okviru medsebojnega sodelovanja predstavili novo storitev. Ta obiskovalcem omogoča govorna navodila za izbrane eksperimente prek mobilnika. Storitev je za Mobitelove uporabnike in naročnike tujih operaterjev brezplačna.

Danes, 9. junija 2008, sta Hiša eksperimentov in družba Mobitel predstavili novo storitev, ki je nastala v sodelovanju obeh omenjenih organizacij in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Z njo bodo obiskovalci, ki ne znajo slovensko ali pa imajo težave z branjem, še lažje raziskovali ter doživljali zanimive in poučne predstavitve Hiše eksperimentov.

Obiskovalci po svetu za oglede muzejev uporabljajo posebno storitev zvočnega vodiča v jeziku, ki ga govorijo ali razumejo. V Hiši eksperimentov so prišli do enostavne ideje - omenjene naprave bi lahko nadomestili z mobilniki, ki jih večina obiskovalcev nosi s seboj. S tem so rešili težave s polnjenjem baterij, servisiranjem ter logistiko sposojanja in vračanja zvočnih vodičev. Po besedah dr. Mihe Kosa, direktorja Hiše eksperimentov, pa vsaka ideja zahteva nekoga, ki ji zna prisluhniti in jo z lastnimi tehnološkimi inovacijami tudi uresničiti ter obogatiti. Najboljšega partnerja so našli prav v podjetju Mobitel, ki je posebej za Hišo eksperimentov razvil povsem novo storitev - Predstavitev posameznih eksperimentov v slovenskem in angleškem jeziku prek glasovnega klica.

Obiskovalci Hiše eksperimentov lahko sedaj pokličejo na mobilno številko + 386 (0)41 182 170 in sledijo navodilom, ki jih vodijo skozi posamezne eksperimente. Tako lahko v eksperimentiranju uživajo vsi vedoželjni, tudi če imajo težave z branjem ali znanjem slovenskega jezika.

Storitev je brezplačno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom in naročnikom tujih operaterjev, ki gostujejo v Mobitelovem omrežju. Predplačniškim uporabnikom tujih operaterjev pa svetujemo, da pred uporabo preverijo, ali jim bo domači operater storitev zaračunal kot klic v tujem omrežju.

Storitev predstavlja zanimivo novost, ki je rezultat tehnološkega sodelovanja Hiše eksperimentov, Mobitela in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Pri tem je, kolikor je znano, Hiša eksperimentov prva tovrstna ustanova na svetu, ki svojim obiskovalcem omogoča predstavitev eksperimentov neposredno prek mobitelov. Prispevek družbe Mobitel v tem projektu je v lastnem znanju in razvoju ter tehnološki in logistični podpori, hkrati pa Mobitel krije tudi stroške govornih klicev v okviru nove storitve.

Mobitelovi uporabniki lahko več o Hiši eksperimentov in novi storitvi najdejo na mobilnem multimedijskem portalu Planet, v sklopu Aktualno, kjer se lahko v nagradnem kvizu potegujejo tudi za brezplačne vstopnice te izobraževalne ustanove.

O Hiši eksperimentov
Hiša eksperimentov je prvi slovenski center znanosti, ki temelji na načinu >izvedi samšove

Poleg obiskovalcev, ki so največji podporniki Hiše eksperimentov, ji izdatno pomagajo še: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Telekom Slovenije.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki